Ukemenyen er planlagt utifra sesongens varer og det jeg har tilgang på:
Fra kjøkkenhagen:
blomkål, rødkål, salat, persille, dill, gulrot, ugressblader...
Fra kjelleren:
tomatsaus, melkesyregjærede grønnsaker...
Jeg har fortsatt rester av svinekjøttstekinga 'pulled porc',
det går i fryseren til ett par enkle middager ;-)
Kjøttdeig kvernet på villsvin fra jakta som snart er ferdig,
men fryseren er full.
Lørdag
Kjøttkaker uten gluten og melk, m/saus og kokte rotgrønnsaker
er skikkelig norsk mat.
HER ser du hvordan du hopper glatt over mel og melk i både kjøttboller og saus.
Søndag
En ekte Fransk Fiskesuppe er fin vintermat,
bruk de fiskesortene du får tak i ferske eller frosne,
men helst i sesong litt skalldyr er også fint.
Oppskrift på den helt Ekte Bouillabas finner du HER
og HER finner du en enkel utgave...
Mandag
Hjemmelagde Kyllingnuggets i tomatsaus.
Kyllingbitene er rullet i boghvete-mel og deretter i egg,
stekt i ghee (kokosolje).
Tomatsausen var tomatsaus (3 dl) fra høstens innhøstning,
kokt opp med 2 ts eddik, salt, pepper og 1 ts honning.
Servert med kokt sellerirot.
Tirsdag
Fylt og panert makrell,
oppskrift /ide HER
Servert med Blomkål ris
Onsdag
Svinekjøtt i sennepssaus
m/ Purre, gulrøtter og ris
Torsdag
Fiskesuppe-rester fra søndag,
eller andre rester.
Fredag
Steak Haché eller på norsk: Karbonader
m/stekt løk, gulrotmos og hodekål
masse kryddergrønt som pesto
.
Ha en fin uke :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
Fra kjøkkenhagen:
blomkål, rødkål, salat, persille, dill, gulrot, ugressblader...
Fra kjelleren:
tomatsaus, melkesyregjærede grønnsaker...
Jeg har fortsatt rester av svinekjøttstekinga 'pulled porc',
det går i fryseren til ett par enkle middager ;-)
Kjøttdeig kvernet på villsvin fra jakta som snart er ferdig,
men fryseren er full.
Lørdag
Kjøttkaker uten gluten og melk, m/saus og kokte rotgrønnsaker
er skikkelig norsk mat.
HER ser du hvordan du hopper glatt over mel og melk i både kjøttboller og saus.
Søndag
En ekte Fransk Fiskesuppe er fin vintermat,
bruk de fiskesortene du får tak i ferske eller frosne,
men helst i sesong litt skalldyr er også fint.
Oppskrift på den helt Ekte Bouillabas finner du HER
og HER finner du en enkel utgave...
Mandag
Hjemmelagde Kyllingnuggets i tomatsaus.
Kyllingbitene er rullet i boghvete-mel og deretter i egg,
stekt i ghee (kokosolje).
Tomatsausen var tomatsaus (3 dl) fra høstens innhøstning,
kokt opp med 2 ts eddik, salt, pepper og 1 ts honning.
Servert med kokt sellerirot.
Tirsdag
Fylt og panert makrell,
oppskrift /ide HER
Servert med Blomkål ris
Onsdag
Svinekjøtt i sennepssaus
m/ Purre, gulrøtter og ris
Torsdag
Fiskesuppe-rester fra søndag,
eller andre rester.
Fredag
Steak Haché eller på norsk: Karbonader
m/stekt løk, gulrotmos og hodekål
masse kryddergrønt som pesto
.
Ha en fin uke :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)