12. feb. 2016

Ukemeny 7/2016 m/Valentinmeny og Morsdagskake

 Etter en lett uke med lettfordøyelig sunn næring,
spiser vi godt i helgen før vi fortsetter med enkel mat i ukedagene.



Søndag er det både Morsdag og Valentinsday :-)

Lørdag



For å forberede kraftkoking for kommende uke er en stor høne eller kalkun, fin middag på lørdag,
Langtidstekt, krydret med provencekrydder og paprika.
Grønnsaker: Gulrot, purre og blomkål.



Beina legges i kraftkjelen (med det du måtte ha av andre kraftben og kjøtt) med 1 dl eddik, fyll på med vann til det dekker og sett på laveste varme, eventuelt 90 grader i stekeovnen til kraft...



Søndag

Familielunsj med Morskake:




Forrett:
Endivieblader med tunfisksalat











Hovedrett:

Laks med rotmos (pastinakk/kålrot/sellerirot)







Morsdagskaken:

Kiwi-ost-gelekake ser lekkert ut er god, sunn og ganske enkel å lage.
oppskriften å bloggen finner du HER
jeg vil dog ikke bruke gelepulver men litt kiwi og agar-agar pulver.
Kokoskrem istedet for creme fraiche og den blir perfekt til meg ;-)




Valentins-middag:

Jeg synes Tapas er kosemat og etter en stor lunsj er det godt med litt smågodt,
med tapas til to er det ikke så mye jobb som skal til heller:

Forslag:
-små minichiche
- bacon m/avocadodipp
-agurkskiver m/hummus
Sjekk siden med Tapas for fler forslag HER








Mandag-Fredag fortsetter vi med en
5 dagers lett faste/kroppsrens:



Frokost


Når man står opp er det lurt å drikke vann med sitron,
fin avslutning på tarmenes nattearbeid,
jeg blander dette i en blender og siler
(har du juicemaskin, på tide å bruke den)
det jeg siler jeg av putter jeg i smoothie'n til brunsj.



1/2 sitron BIO
Grønnkål (kan droppes)
 1 hvitløksbåt
 1 ss olivenolje
1/2 ts spirulina alger
1 ts vitamin C pulver
2 dl vann

Bland med litt kokt vann for en varmende morgendrikk, i god nok tid til å gå på do før du løper ut døra ;-)


Brunsj (kan droppes)


Smoothie-grøt:

restene fra morgendrikken (sitron-hvitløk)
1 cm ingefær
1 hvitløkbåt
1 stang selleri
1 eple
10 cm agurk
1 ss olivenolje

Kjøres i kjøkkenmaskin til mos og spises sakte,
husk å tygge.


(du kan selvfølgelig lage andre typer smoothie,
men stangselleri er en god rensende grønnsak)



Lunsj


Grønnsakssuppe m/eggeplomme

Kok sesongens grønnsaker i kraft eller vann:
(til 4 porsjoner)

1 liter kraft/vann
4 gulrøtter
Det grønne fra en stangselleri
400 g grønnkål (kål)
1 purre (løk)
1 hode hvitløk
1 bunt persille
4 cm ingefærrot
4 røtter gurkemeie (eller 2 ts pulver)
kvernet pepper
1 ss provenceurter

Kokes opp og la trekke til grønnsakene er passe møre.
Serveres med en rå eggeplomme,
hvitten kan røres inn i suppen...






Middag



Grønnsaksuppe som til lunsj
 med ovnstekt Fisk, kalkun, innmat eller biff.






Drikke (forslag):


Golden milk  som du godt kan lage med kaffe,
oppkrift HER
Jeg drikker en kopp mellom frokost og brunsj,
samt en på ettermiddagen.




Vann og vann med C-vitaminpulver
(jeg blander 10 gram i 5 dl - surt)
-en om morgenen og en på ettermiddagen-

Chai Te HER




Te mot leddplager av urter,
oppskrift HER
(solbær, kjærringrokk, pilbark, brennesle, agurkurt, mynte)




 Rødvin ;-)

Vitamintilskudd:

Multivitamin
C-vitamin
B-kompleks ( + B3)
D vitamin
E Vitamin
Magnesium
Omega 3 
+
Mariatistel (støtter og renser lever)
i tilegg til hvitløk, ingefær og gurkemeie i maten.

Ta de fleste til lunsj, og de som du tar mye av kan du fordele utover alle måltidene,
tar du mye C-vitamin fordel det utover hele dagen.
Husk å ha litt fett i måltidet (olivenolje, ghee, kokosolje) så de fettløselige vitaminene og omega 3 får hjelp til å bli tatt opp i systemet...

.

Ha en ny fin uke :-) 


.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...



På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)