20. mai 2016

Ukemeny 21/2016 Salatdager

Ukens meny er salater, de første salatene er ferdig i kjøkkenhagn, sammen med vår, sol og varme er det den perfekte maten etter 2-3 uker med masse fridager, helligdager og feiring.
Så denne uken blir det masse salater,
selvfølgelig godt komposert :-)

Kom Mai du skjønne milde HER på you tube

...som dere vet så liker jeg å plukke ville vekster og de er perfekte i salater,
blandet med vanlig salat og grønnsaker , kjøtt eller fisk...

Nesten alt som vokser i naturen er spiselig, mer eller minre godt, det er alikevel lurt å bare plukke de plantene du jenner og samtidig lære seg å kjenne nye planter. Litt uavhengig av hvor du bor hva som er kommet frem men her er noen forslag til vill salat: hestehov, groblad, vassarve, brennesle (forvellet), løvetann, ryllik...





Lørdag, BBQ med stooor salat.
På grillen: biff + små poteter som kom frem ved hypping av poteter (eller fra butikken)
Stor salat med vill og tam salat, redikker, smørdampet asparges og løk.




Søndag, lunsj blir Stooor salat,
med rester fra biffen vi grillet i går eller så griller vi litt til,
 restene er nyttig å ha i ukedagene for enkle lunsjsalater.



Mandag, tunfisk...salat
Ekte Salde Niceoise finner du HER


Tirsdag, Litt kokt ris med linser gir gode proteiner og fyll i salaten så man har følelsen av å spise noe mer enn blader, i tilegg til gulrot og reddiker i skiver og mer smørdampet asparges og løk (ny løk kan selvfølgelig brukes rå), melkesyregjæret granskudd, en god vinaigrette med masse olivenolje og jeg er ihvertfall mett!



Onsdag blir det en curry for å forandre litt,
i curry'n hadde jeg fermenterte granskudd og brennesle,
currykrydder: spisskumin, koriander, ingefær, kanelstang...
gulrot,løk, hvitløk + ingefær
koteletter fra Sau
kokosmelk,
10 timer i crock-pot'n og ferdig til servering, med kokt potet til de kresne.


Torsdag er det curryrester med massse grønn salat,
 sausen fra curry (masse fett fra sauen er dressing nok.


Fredag og ukeslutt, salat med stekt kaninlever og fermentert hvit kimchi,
sistnevnte er bare perfekt som syrlig base i salatdressingen,
du finner oppskriften i ABC om melkesyregjæringsboken min som du finner link til øverst til høyre på siden...



Ha en fin Salat Uke :-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)