22. okt. 2012

Eplekake som i Normandie

Alle kaker og desserter med vaniljekrem er suksess, selvfølgelig også de med sjokolade ;-)
Men vaniljekrem faller alltid i smak.

Her er en eplekake som blir så lettvint og enkel som du vil,
 eller du kan bruke litt tid og lage den helt fra bunnen av. 


Uansett: Kjempegod!

Jeg gikk for den enkle utgaven...

Ingredienser:
1 paideig
1 pk vaniljekrem
3 epler
evnt. kanel og vaniljesukker.

Slik gjør du :

sett ovnen på 175 grader
Kok opp vaniljekrem som anvist på pakken, eller kansje du har en som er helt ferdig.
Hvis du derimot bruker en pk for vaniljesaus må du bruke to pakker og halvparten av mengden melk!


Ha paideigen i en paiform eller springform.
Skrell epler og del i båter legg de utover bunnen, strø eventuelt på kanel og vaniljesukker
(du må gjerne ha eplebitene først i en plastpose med kanel/sukker og riste de rundt så blir alt fint fordelt). Når bitene er fint fordelt i bunnen heller du vaniljekremen utover. 


Stekes i 30-40 minutter, fargen skal være gylle og pen,
 en knivspiss skal komme ren ut hvis du stikker i kaken.


Serveres lunken som den er, eller eventuelt med is/krem/creme fraiche...


For de voksne passer det med ett lite glas Calvados !

For den helt hjemmelagde versjonen, lager man en enkel paideig,
koker vaniljekrem (oppskrift HER) med litt calvados i !
Ellers er alt likt.
 

Bon Appétit !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)