25. okt. 2012

Min favoritt omelett med bacon og poteter

Vi spiser mye omelett og i alle fasonger og med mye rart innhold,
sistnevnte fordi det er min favorittmåte å bruke rester på ;-)

De blir alle gode men min desidert favoritt er den helt enkle med poteter, bacon og purre/løk.
Ja også egg da ;-)
Noen ganger bruker jeg mye egg noen ganger færre så det blir nesten pytt i panne,
det bestemmes av hvor mange vi er, hvor mye rester eller hvor mye tilbehør. 

Omelett spiser vi mest til lunsj, men det går fint til middag også.
Fin måte å få i seg grønnsaker på og å få brukt opp rester !!!

Til 5 personer 'trenger' du:

200 gram bacon
5 poteter
1/2 purre
6 egg

Begynn med å steke baconet, som burde gi nok fett til resten av stekingen,
 legg gjerne lokk (med luftehull) på så ikke fuktigheten blir borte.
 Imens det steker vasker (eventuelt skreller) du potetene og deler de i bittesmå terninger,
 ha de i pannen etterhvert som du deler opp, så får du samtidig rørt litt i baconet og det brenner seg ikke. Når potetene er vel i panna setter du lokk på og lar de kose seg drøyt 5 minutter,
du må gjerne stikke i potetene for å sjekke, men de behøver ikke  bli helt melne.
Vask og skjær purre i ringer, blandes i bacon-potet blandinga og på med lokket i to minutter til. 


Hvis du som meg er allergisk mot unødvendig arbeid, knekker du eggene rett i panna,
hvis derimot du er stor fan av å vaske opp kan du bruke en bolle ;-)

Rør rundt til eggene er godt blandet og begynner å bli faste,
glatt ut og legg på lokket, etter noen minutter er lunsj'n ferdig :-)














Kan spises med masse godt grønt ved siden av :-)




Bon Appétit !




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)