1. okt. 2012

KFC kylling uten fritering

Etter å ha kikket på alle bidragene til matbloggsentralens kyllingutfordring,
 og 3 store kyllinglår (dvs høne)  var klare til å bli middag, så fikk jeg lyst til å lage panerte og sprø kyllingbiter, ungene er selvfølgelig fan av fastfood selv om det bare er på ferie med pappa de spiser det...

KFC Kyllinglår




Mine ble til slik:

Panering :

1 dl  mel
 1 dl brødrasp 
 1/2 dl sesamfrø:
 1/2 ts salt, 
1 ts pepper 
1 ss paprika

Alt blandes godt.



Delte lårene i to (siden vi var 5) , rull kyllingbitene godt i paneringen og legg de i ildfast form,
 hvis kyllingen ikke er fet og god tilsett litt olivenolje i forma.
 Hvis den er fet nok så vil fettet trekke seg opp i paneringen og den blir sprø. 
Jeg sjekket under stekingen og tilsatte litt olje der hvor det manglet...


Settes inn i forvarmet ovn på 210 grader, stekes ca 30-40 minutter ettersom tykkelsen på bitene.

Serverte de med Aspargesbønner med hvitløkost.


Resten av paneringen brukte jeg til å panere en viltstek dagen etter ;-) ...ingenting går til spille :)


  Servert med saltbakte poteter og squash :)



Bonne Appetit !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)