2. okt. 2012

Ferdig 'smurt' Brødskive

Med brøddeig kan man lage mange varianter av bakst, søt og salt,
 og hvorfor ikke putte pålegget rett i brødet så slipper man å bruke tid på å smøre det på ;-)




Først setter man brøddeig og der er det mange oppskrifter å velge imellom, men det behøver ikke å være så komplisert:

1 kg mel/frø av de sortene du liker og har det er ca 2 liter, jo mer fint mel du bruker jo lettere hever deigen og jo mere grovt du bruker jo vanskeligere blir det hvis du bruker 50/50 er du på trygg jord.
Ha i to pk tørrgjær, 1 ss sukker og 1 ss salt.
Bland godt og tilsett 7,5 dl fingervarm (38grader) væske, gjærne med litt olje men det er ikke nødvendig.
Elt deigen 15 minutter. La heve lunt 1-2 timer.

Så har du ett grunnlag til både pizza, snurrer, rundstykker, baguetter, focassia, brød osv.

Hvis du ikke vil bruke hele deigen på en gang la halvparten heve i kjøleskapet så behøver den ikke brukes før dagen etter.

Denne gangen ble det ett vanlig lite brød, ett rundt brød


...ett brød fylt med tomat/plomme syltetøy  og tilslutt ett brød fylt med pistou (pesto).


Matpakkeløsning ? Aperitif? Kaffekos?








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)