27. okt. 2012

Potetsalat med lilla poteter og erter

Lilla poteter, vitilotte, er morsomt å jobbe med, for ikke og snakke om at de har veldig god smak.
Når jeg sist skrev om den lilla potetmosen,
kom Åsne Marit med tips om å bruke den i potetsalat, så det måtte jo prøves ;-)


På dagens meny sto det stek og ett tilbehør som jeg synes passer så vel til grillmat som til varm stek er potetsalat, det er praktisk å kunne forberede den på forhånd. 
Innholdet i potetsalat kan varieres mye og jeg benytter gjerne sjangsen til å få inn litt av de '5-om-dagen', siden poteter ikke kan regnes med. Nå er jeg foresten sikker på at disse lilla potetene har noe fornuftig i seg, de må da på lik linje med andre blålilla grønnsaker være gode for oss ;-)


Ingredienser til Lilla Potetsalat for 5 personer:

-til salaten-
500 gram vitelotte
250 gram poteter
300 gram paprika
200 gram kokte grønne erter
1(2) kokt egg

-til dressingen-
3 ss majones
4 ss creme fraice
2 ss kapers
2 båter hvitløk
1/2 ts salt-1/2 ts pepper-gressløk 

Kok poteter, erter og egg hver for seg.
Det beste er jo om du har rester av grønnsaker/egg fra lunsj eller middagen dagen før ;-) 



Avkjøles og skjæres i passe biter, skjær paprika i terninger og ha alt en bolle. Bland alle ingrediensene til dressingen og deretter bland den i salaten. Smak til med salt og pepper hvis nødvendig.


Potetsalaten er ferdig :) 
Kan nytes med en gang eller med fordel stå kjølig til resten av middagen er ferdig, eller t.o.m. dagen etter hvis du er flink til å planlegge. 
Hvis det blir rester er den kjempegod på brødskiva eller rull en skje inn i en skive spekeskinke : Tapas ;-)

Herlige Farger ?



Ble servert til en aldeles nydelig saltbakt viltstek ;-)



Bon Appétit !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)