16. okt. 2012

Ugress tilbehør til Laks

Etter en tur rundt i hagen fikk jeg med meg ett mangfold av forskjellige spiselige vekster. 
Ville vekster ha ett mye høyere innhold av mineraler og vitaminer enn de produktene vi får kjøpt i butikkene. I ett forsøk på å leve sunt og ikke minst få i seg minst 5 om dagen, 
er det derfor lurt å kikke ute i 'villmarken' etter ressurser, helt gratis ;-)



Her er dagens resultat, inkludert noen mini squash, squashblomster, 
minifennikel og bringbær fra kjøkkenhagen.

Blomstene gikk i salaten, bærene ble spist ;-) og resten skjært i smått og hatt i stekepanna med litt olje.


Av ville vekster kan nevnes syreblader, groblad, agurkurt og portulakk.

Portulakk kan du lese om på denne siden som på kjøkkenbenken var så snill å tipse meg om.


Spedde på med en oppskjært purre så det blir minst en porsjon grønt til alle fem, 
lot det surre på svak varme noen minutter.

 Tilsatte deretter litt (75 gram) Krydderkremost, rørte godt 
og lot det surre seg ferdig på svak varme i to minutter.


Serverte den grønne villpanna til laksekoteletter stekt i andefett :)



Kjempegodt og ingen lurte på hva den panna inneholdt ;-)


Bon Appétit !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)