29. okt. 2012

Halloweenkake til Halloween

Fortsatt to dager til å planlegge Halloween-menyen og da forslår jeg denne kaken som først og fremst er kjempegod, men også lett å pynte til halloween og holdbar.



Gulrotkake med ostesmørkrem... ikke den første og langtfra den siste... her er det så uvanlig med gulrotkake at alle tror jeg tuller når jeg sier hvaslags kake det er også griner de på nesa og etter en stund lurer de på om de kan få en bit til...
like morsomt hver gang..   gjør slik:



bland i mixer:
2 dl olje,
2 1/2 dl sukker,
2ss honning 
4 egg,
når det er godt blandet;
tilsett 2 1/ 2 dl malte nøtter 
2 1/2 dl hvetemel iblandet en klype salt,
2 ts bakepulver(eller natron),
1 ts kanel, 1 ts ingefær og 1 ts kardemomme
(kan selvfølgelig byttes ut med det du liker best)
...mix alt videre til det er godt blandet, ha deretter i
8 dl revet gulrot
...rør rundt og ha i form etter ønske: muffins, 24 cm springform liten firkantpanne...
stek på 175 ° i 60 minutter for kake (20 minutter for muffins), og lenger hvis nødvendig...


La avkjøles litt før du tar den ut av formen, 
hvelv den deretter over på ett kakefat: bunnen er ofte flatere enn toppen ;-)

Krem:
visp sammen: 100 g kremost, 100g mykt smør og 1 dl melis...
og vil du ha det søtere er det bare å tilsette mer melis.. eller mer ost alt går bra..
og siden det er halloween litt gul og rød farge: ble ikke helt orange men siden det var til en helt vanlig dag dessert så gjorde ikke det noe ...



og når kaken er avkjølt er det bare å smøre på...

Det selvfølgelig lov å bruke litt mer tid både til visping og smøring så resltatet bir litt bedre...

Vi lagde edderkoppnett av smeltet sjokolade: lag sirkler som du skjærer over med en kniv... 
- pyntet med karamelledderkopper men der finnes det sikkert noen morsomme alternativer...

Hvis du har gått glipp av gresskarmuffinsen vår finner du den her.

Bon-Bon ou Farce !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)