8. okt. 2012

Vill Høst Risotto

Villsvin, kantareller og ris...
Herlig kombinasjon som gir plass til de forskjellige smakene :)

...må innrømme at villsvinet hoppet ut av fryseren, kantarellene måtte kjøpes i butikken
(det er vel det verste) og at det burde vært villris.... Men gryta ble skrapt tom :)

Til 5 personer brukte jeg:
 500 gram kjøtt skjært i terninger
 150 gram kantareller
 2 dl rund ris
 6 dl viltkraft
 noen enerbær
 100 gram revet ost
smør til steking
( salt og pepper)

Kjøttet ble skjært i terninger og fikk litt eddik over seg for at det skulle holde seg mørt under stekingen,
la det stå ca en time (eller minst 20 min.).
Soppen renset (helst uten vann) og delt opp.

 
Stekes i tørr panne til eventult vann/eddik har fordampet, deretter tilsettes smør og bitene brunes. I en annen panne forvelles og deretter brunes soppbitene i litt smør, jeg skjærte de litt smått, siden med 3 skeptiske barn og en mann som tror det er ren gift er det best å være diskret ;-)


Ha sopp og kjøtt sammen, tilsett eventuelt mer smør og risen + enerbær, la risen surre med til den er blank, tilsett kraften og la småkoke til alt vannet er borte (i risen).


Deretter tilsetter man 1 dl av gangen og rører til det er trekt opp, når risen ikke vil ha mer vann er det ferdig :) Smak til med salt pepper (hvis kraften er saltet/pepret trengs det ikke).


 Rør inn osten rett før servering.


Nyt en god salat først og en yoghurt til slutt og voila et herlig måltid :)


Bon Appètit !



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)