11. okt. 2012

Blå poteter - vitelotte- til blå potetmos

For noen år siden så fikk barna overtalt meg til å putte farge i potetmosen og når den kom på bordet så nektet mormor å spise :(  Altså en veldig dårlig idée, for mormor er veldig glad i mat og aldeles ikke kresen...

Her om dagen fikk jeg kjøpt blå/lilla poteter Vitelotte, skrekkelig mye dyrere enn de vanlige, men hva gjør man ikke når man er uhelbredelig opptatt og nysgjerrig på alt...


Det var derfor veldig morsomt å kunne  lage ekte blå potetmos uten fargetilseting ;-)  ..og disse blå potetene som er en veldig gammel kultivert sort , i følge den franske teksten på wikipedia er det en gammel fransk sort og i den engelske teksten så står det at den kommer fra Peru :)

Uansett opprinnelse er disse produsert her i Frankrike.

Her er noen bilder fra skrelling og deling:




Vi lagde potetmosen på vanlig måte ved å koke potetskivene møre i litt vann, dvs at når de er møre er det veldig lit vann og man trenger ikke å kaste denne næringsrike kraften. Deretter har jeg i smør og kruspersille og moser alt grovt. Hvis man liker det finmost kan det gjøres i eller med en kjøkkenmaskin, jeg fortrekker derimot at det er litt klumper i mosen. Salt og pepper etter smak, men hver forsiktig så du ikke ødelegger den fantastiske smaken av poteten ;-)




Her ble det Stekte laksekoteletter, vill grønnsakspanne og blå mos til middag...


så nå gleder vi oss veldig til mormor kommer på besøk og vi kan servere ekte blå potetmos, da skal det spises ;-)

Bon Appétit !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)