31. okt. 2012

Gresskarsuppe, gresskarkake, gresskarfrø, gresskarlykt til Halloween

Det er enda noen timer igjen til halloween og det er ikke for sent til å lage gresskarsuppe, gresskarkake (eller gresskarpai, pumpkinpai), gresskarbrød og gresskarfrø... Og til slutt gresskarlykt :)

Ta med hele familien og realiser prosjektet på ett par timer.

Først gresskarsuppe.

Begynn med å vaske det og skjære toppen av, det er lurt og lage ett stort lokk så er det lettere å grave/skjære ut innholdet.

Sprap, grav og skjær ut innholdet. Ta vare på frøene som du vasker og lar koke i 30 minutter, det passer seg selv.


Til suppen står du ganske fritt til å velge ingredienser her er hvordan jeg gjorde det:

Ingredienser til Halloweensuppe
 for 8-10 personer som forrett, eller 4-6 personer som hovedrett.

1 kg ferdig renset rotgrønnsaker:
400 gram gresskar, 200 gram gulrot, 200 gram potet, 200 gram kålrot og 100 gram persillerot

+
1 ss smør
200 gram bacon (kan sløyfes hvis man vil ha en vegetarisk suppe)
2 store løk

7 dl kjøttkraft (eller grønnsakskraft)
3 ss tomatpure
1 ss sukker
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts chili (kan sløyfes)

3 dl fløte

Creme fraiche til dekorering

Alle grønnsaker, bacon og løk vaskes, renses og skjæres i biter, Varm smør i en gryte og ha i ingrediensese ettersom du blir ferdig med å skjære opp (så sparer du tid), rør om for hver gang du fyller på.


Når alt er ferdig og bitene blitt gyldne i gryta has i resten av ingredienses unntatt fløte.


Ekte hjemmelaget kjøttkraft (eller grønnsakskraft) gir litt ekstra selvlaget preg på suppen men det går fint med buljongterning eller rett og slett vann for å få mest smak av grønnsakene.

Kok opp og la koke ca. 30 minutter. 
Avkjøl litt og mos alt i en kjøkkenmaskin, da er suppen blitt til veloté ;-)

Før servering (den kan vente noen timer hvis du har vært tidlig ute med forberedelsene), has i fløte og suppen varmes opp til kokepunktet. Server suppen i gresskarskallet - eller hvis den er blitt til lykt i en fin suppebolle/kjele...

Hvis du vil pynte kan du også servere direkte i boller og lage mønster med creme fraiche (er litt tykkere enn fløte og holder seg derfor bedre.




Bruk en kremsprøyte og kniv til hjelpfor å få de rette effektene, her er resultatene til min datter Vanessa som prøvde for første gang, jeg synes de ble kjempefine :) ...stolt mamma...

 Suppen / velotén var så god at det var vanskelig og holde fingrene av fatet...





Oppskrift på kake, brød og resultatet av lykten kommer utover dagen så følg med ;-)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)