1. nov. 2014

Ukemeny med Faste, uke 45

Sommer og høstferie er over,
Halloweenfesten også,
på tide å lade opp til Julebordsesongen og Jul...

Jeg har derfor tenkt å legge inn en uke med faste,
ihvertfall nesten faste,
altså ikke baaare vann ;-)

...men masse grønnsakskraft nam nam




For dere som ikke vil faste,
så anbefaler jeg DENNE ukesmenyen 

HER har jeg samlet litt informasjon om faste,
som jeg anbefaler å lese både for motivasjon og forståelse...

Spis rent og naturlig :-)
dvs. å spise kun det du ser hva er!

 Naturlig mat er enkelt, sunt og godt ;-)




Ukens meny:


Frokost

Jeg har nå droppet frokosten siden begynnelsen av august,
altså nesten 3 måneder,
jeg savner den ikke i det hele tatt.
De eneste (få) gangene jeg har følt litt sult om morgenen er hvis jeg har spist andre karbohydrater enn grønnsaker til middag, selvom jeg ikke spiser mye på kvelden har jeg ingen sultfølelse.

Fordelen ved denne intermediere fasten eller periodiske fasten
er at jeg har masse energi hele formiddagen
og kroppen min kan konsentrere seg om andre ting som avgiftning.
En ekstra fordel er at jeg har fått vekk litt av 'lovehandels' i midjen...
Det er også en tredje fordel som er økonomi,
ingen grunn til å kjøpe inn noe til frokost ;-)

Bakdelen er at jeg ikke spiser opp midagsrestene,
så det må jeg da eventuelt ta til lunsj,
men jeg tror jeg lager mindre porsjon til middag da jeg ikke er så redd for at det ikke blir nok.

Dette er selvfølgelig en fordel når jeg nå skal faste noen dager,
så spiser du frokost anbefaler jeg å droppe den denne uken for å trappe ned og opp,
på mengden mat du får i deg.

Lunsj

.
I ned og opp trappingsfasen spiser du lunsj,
men litt mindre og bare lettfordøylige kokte grønnsaker,
samt litt kjøtt eller veldig gjerne fisk.


Middagene:
.


Lørdag:

Hva med en skikkelig kanin fest,
eller selvfølgelig kan du bruke kalkun eller kylling,
Oppskriften finner du HER
-men lov meg at du ikke bruker melet og at du serverer grønnsaker og ikke ris til ;-)




Søndag:

I dag passer det og koke en skikkelig stor gryte med grønnsakskraft,
slik har dere lunsj og middag de neste dagene :-)
Ta den største gryta og bruk det du har av grønnsaker,
eller hvis du skal handle inn gå for grønt som f.eks. spinat.
...eller enda bedre plukk brennesle og løvetannblader!!!
Jeg tok også ett gresskar, som jeg bare delte i biter med innmat og skall...
Lagde du noe med gresskar fredag til halloween,
passer det jo utmerket og ha i restene.
Bruk også mye urter, krydder og det du måtte ha som gir smak, hvitløk :-)
og 1 ts grovt ekte salt per liter vann.







Til middag kan du ha de kokte grønnsakene og resten av kaninkjøttet :-)
-enkelt og greit ...

Sviskesuppe til dessert er en god idee for å få fart på magen,
det er en fordel å tømme tarmene ;-)
HER fant jeg en superenkel oppskrift :-)


Mandag:

1. dag i fasten, hvis du ikke har fått fart på tarmene etter sviskesuppa,
ta en ss olivenolje i lunkent vann ...

Drikk masse hele dagen urtete, grønn te (uten sukker så klart), vannkefir, kombucha og vann.
Ta gjerne tilskudd av magnesium.

Grønnsakskraft til lunsj (termos ;-) og middag,
så mye du vil.
Lurt og deilig å gå en tur.



Tirsdag:

2. dag av fasten.
Du gjør som første dagen...
Grønnsakskraft så mye du vil ha :-)
-jeg har sitron og korianderpulver i min...


Onsdag:

3. dag i fasten.
fortsett med drikke og grønnsakssuppe,
det er enklest i kopp men i suppebolle med skje går det saktere,
man har følelsen av å faktisk spise ett måltid.


Torsdag:

Er du fornøyd med en tredagers kur,
kan du nå trappe opp,
eller hvis du ønsker så fortsetter du 2-4 dager til 7 totalt maks ;-)

Det er viktig å spise seg sakte opp igjen,
helst tre dager...
...her blir det to...

For å tilføre kroppen litt ekstra godt før den første maten,
spiste jeg i løpet av morgentimene
ca. 4-5 ss kokosfett med litt kokos og Himalayasalt på,
ved siden av en stor varm kopp med sitron-vann og magnesium,
mg er ikke godt så bedre å ta en dose i ett mindre glass og skylle ned med sitronteen ;-)



Lunsj er det fortsatt suppe,
men nå med litt grønt i f.eks. spinat, kål, squash...

Middag fortsetter vi med suppekraften,
trekk ett stykke fisk i og grønnsaker du liker.


Fredag:

Har du kraft igjen gjør som i går og bruk den til å trekke grønnsaker og/eller fisk.

Til middag kan du nå trygt spise litt normalt igjen,
men uten å overdrive mengdene og karbohydratene.

Jeg foreslår en skikkelig god Andefilet :-)
som du finner HER, God Helg !



Fasteslutt og ukeslutt ...


Selv om jeg faster noen dager,
fortsetter jeg  å drikke min vannkefir og kombucha,
jeg tror ikke det er mye sukker i de da jeg ikke kjenner noen sukkersmak
 ei heller føler meg uggen i munnen ,
som jeg gjør hvis jeg spiser noe som er søtt, t.o.m. eple...
Dessuten sies kombucha og være avgiftende så jeg synes den hører med ;-)

Jeg drikker Vannkefir  hele dagen, det beste er å drikke ca 1/2 dl hver 1/2 time, men det kan jo være litt vanskelig å tenke på, så jeg fyller opp en 1/2 liters flaske også smådrikker jeg av den, hver gang jeg tenker på det og spesielt hvis jeg er fysisk aktiv, selvom det sevfølgelig er lettere å huske når jeg ikke gjør noe ;-)

 og kombucha rett før og til måltidene.
-har akkurat testet med hibiscusblomst : KJEMPEGODT og lekker farge ;-)



Ukens prosjekt
Blir å koke kraft og denne gangen grønnsakskraften som skal 'spises'
i dagene du faster og litt før og etter for å trappe ned og opp igjen :-)
Som nevnt over lager jeg denne grønnsakskraften mest på grønne blader:
Brennesle, spinat, mangold, gresskar, hvitløk, purre, helt krydder, masse urter...

Alikevel manglet den litt smak,
er jo vant til kjøttkraft...
Jeg tilsatte derfor en god dose sitron i suppetallerkenen og det ble kjempegodt!









Ønsker dere enda en energifull uke ;-)



.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)