8. nov. 2014

Ukemeny for de sunne og travle, uke 46








Mat fra hagen og skogen er litt moderat,

men det jaktes så hver helg kommer det gjerne litt kjøtt på benken.
I hagen plukker jeg fortsatt små brokkolihoder,
samt at de siste auberginene og paprikaene skriker etter å bli plukket,
da nettene er ganske så kjølige...
Gresskar er det mye av på lager 
og melkesyregjæringsglassene er klare :-)




-ta handlinga i ro og fred på lørdag og du kan gjøre andre ting resten av uken :-)

Spis rent og naturlig :-)
dvs. å spise kun det du ser hva er!

 Naturlig mat er enkelt, sunt og godt ;-)

Menyforslaget passer til paleo og lavkarbo diett,
det vil si at det også er fornuftig mat for de med diabetes og andre livvstilsykdommer...

Hvis du ikke vil spise helt Paleo-lavkarbo,
 er det bare å legge til
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
 for en helt vanlig diett ;-)



Til stekeing bruker jeg ghee (klarnet smør) og kokosolje.
Til salat, majones etc bruker jeg olivenolje.
-du kan også bruke kaldpresset raspolje til majones...


Ukens meny:

Lørdag:

Helstekt vill Laks står på menyen,
med hjemmelaget majones,
stekte auberginer og paprika og litt ris (legges i vann på morgenen) til de kresne..
Fiskeskroget, tas vare på til kraftkoking litt senere i uken...





Søndag:

Viltstek ;-)

Her blir det ett lite rådyrlår (bruk gjerne lam)
jeg blander fett fra kraftkoking med sennep, timian, salt, pepper og einerbær,
litt kombucha i bunnen av stekepanna,
langtidstekt, så den ble satt .
Servert med stekt gresskar, løk og brokkoli.




Mandag:

Enkel fiskesuppe på menyen:


til 4 personer:
7 dl fiskekraft (vann)
4-500 g fisk fersk/frossen
4 gulrøtter
1 stor purre
1 paprika
6 hvitløkfedd
litt fersk ingefær, raspet
evnt. en gurkemeie i skiver
urter m.m. etter ønske
salt-pepper


-kok opp og la trekke i 10 minutter-

tilsett:
saften av en sitron
2-3 dl kokosmelk

-kok opp og server-





Tirsdag:

Mange av middagene her i huset er veldig enkle,
da tar jeg 2-3 ferske grønnasaker, litt kjøtt eller fisk.
Grønnsakene skjæres i terninger eller skiver og kjøttet i strimer.
Stek kjøttet i ghee eller kokosolje, tilsett grønnsakene og la surre 5 minutter under lokk,
vil da ha litt saus er det bare å ha over litt fløte
(havrefløte f.eks. hvis du ikke skal ha melk)
la surre to minutter til og en velsmakende middag er ferdig.


Onsdag:

Fiskerester fra mandag ;-)
med 

Torsdag:

Kjøttrester fra kraftkoking,
sammen med grønnsaker som løk, paprika og auberginer.



Fredag:

Kosemat og tid for Fisketapas
HER kan du få litt ideer...




Frokost-tips

Frokosttipset mitt ) er å droppe frokosten,
og sov litt lenger hihi
Ta en kopp kaffe og drikk vann,
eller kombucha og Vannkefir som jeg gjør.
Golden Milk er også en genial idee, se HER for oppskrift.
Skal du ut og trene drikk en stor kopp kraft -buljong ca. en time før,
og husk at vi trenger salt, men uraffinert ekte salt ;-)
(selvfølgelig bare for voksne og friske mennesker, å droppe frokosten altså)

Hvis ikke er mine andre frokostideer:
-egg i alle former me grønt og kjøtt
-kokoskrem med bær, eggeplomme, nøtter og frø
-havregrøt med nøtter, frø, kokosfett og eggeplomme


Lunsj-tips

Til Lunsj foreslår jeg  grønt, egg og fisk eller kjøtt.
Ikke glem litt melkesyregjæret kål eller annet.
Ofte er kjøttdelen lever (paté), kjøttpålegg eller blodpølse,
og fiskedelen kan være makrell i tomat, tunfisk, fiskelever..
-slikledes kan de også lettvint brukes i  lunsjboksen...

Egg og bacon slår aldri feil :-)
-middagsrester er enkelt




Ukens Dessert 

Endelig er oppskrift på Bringbær-remser på bloggen,
hvis det kan kalles det med minimum en ingrediens.

Kjempegodt og på den sunne siden,
anbefaler å teste før du setter det på listen over julegodteri og kanskje gaver ;-)

Oppskrift på bloggen HER,
eller helt enekelt mos bringbær med litt væske i kjøkkenmaskin,
spre det (3-5 mm) på ett bakepapir på stekeplate og tørk i ovn på ca 60-70 grader i 4-8 timer.






Ukens prosjekt
.
Kraftkoking er ett prosjekt som kommer igjen og igjen,
men det er bare så sunt proppfult av godsaker som mineraler,
så er det tomt kok igjen :-)

Benmargen med litt godt salt på er bare digg!!!





Ønsker dere enda en stressfri herlig uke ;-)



.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)