4 uker med Paleo Challenge er over,
eller er det ikke egentlig ett steg mot ett sunnere kosthold ;-)
De fleste som har opplevd forandringene har vanskelig for å ville slutte,
dog er det mange fristelser og det trengs ryggrad for å stå imot søte kakebord og lettvinte ferdigkjøpte middager, med denne menyen har du ihvertfall måltider som tar mindre tid enn en hvem som helst ferdigkjøpt røre ;-)
De fleste som har opplevd forandringene har vanskelig for å ville slutte,
dog er det mange fristelser og det trengs ryggrad for å stå imot søte kakebord og lettvinte ferdigkjøpte middager, med denne menyen har du ihvertfall måltider som tar mindre tid enn en hvem som helst ferdigkjøpt røre ;-)
Hva gjør man nå ?
Jo nå er det på tide å begynne å teste enkelte matgrupper for om du kan ha en intoleranse eller hvor mye du eventuelt tåler av de enkelte.
Spesielt tenker jeg da på melkeprodukter og kornprodukter.
Siden det kan ta opptil 72 time før man eventuelt reagerer på ved en intolerans,
er det viktig å ikke begynne å spise begge gruppene på en gang.
Hvorvidt du tar ett vinglass og en mørk sjokolade er opp til deg ;-)
-og resten også siden dette bare er ett forslag til livsstil hehe
Jeg foreslår at vi begynner først med melkeprodukter da det er det vanskligste (for meg) å unngå,
derimot er jeg nesten sikker på at jeg ikke tåler det :-(
Ukemeny 1 uke etter Paleo utfordringen.
Siden vi alle har dårlig tid (?),
enten det er jobb, unger, hobbyer, skole, matlagingsprosjekter, blogging hehe....
...anbefaler jeg å handle en dag for uken og deretter steke ferdig kjøtt og fisk for hele uken :-)
Fisk til lunsj og kjøtt til middag eller omvendt :-)
-og noen ganger holder det med egg !
MANDAG
Lunsj:
Tunfisksalat med egg, løk, sylteagurk og majones.
Endivieblader og rødbet eller surkål, persille. Litt ost.
Middag:
Kjøtt: Stek forskjellige typer kjøtt så du har til flere middager.
f.eks: kalkun/kylling/kanin, lam og svin.
Til middag kan hver enkelt velge...
Serveres med ovnsstekte gulrøtter, løk etc som du stekte samtidig med kjøttet.
TIRSDAG
Lunsj:
Stek litt kjøttrester med enten grønnsaksrester eller nye grønnsaker som selleri, brokkoli, løk...
Middag:
Tur til å forberede fisk,
f.eks. blekksprut og torsk.
Trekkes i ti minutter for begge, forsiktig så det ikke koker ..
Server torsk med smør og røtter, grønne bønner passer godt ved siden av.
ONSDAG
Lunsj:
Stek noen terninger blekksprut med litt grønnsaker (brokkoli, gulrot) og ett egg.
Middag:
Ferdig stekt kjøtt f.eks. kalkun som du steker i ghee, ha i buketter med blomkål og spe med litt kraft.
Blir det lite er det godt med en endive til, godt dynket i olivenolje og ett saltdryss over.
TORSDAG
Lunsj:
Vi må ikke glemme innmat så i dag foreslår jeg en blodpølse,
med grønt tilbehør og ett egg for de ekstra sultne.
Middag:
Fiskegrateng av torsk (stekt på tirsdag eller ikke)
tynne gulrotskiver, purre og brokkoli.
Egg blandet med fløte helles over og ett dryss med revet ost.
Gratiner i ovnen på 200 grader ca 15 minutter.
FREDAG
Lunsj:
Rester av fiskegratengen ? hvis ikke stek noen terninger av blekkspruten med det du måtte ha av andre rester, har du spinatblader er det godt tilbehør.
Middag:
Hva med en skikkelig god Indisk rett,
laget av lammekjøttet du stekte på mandag eller rester fra kraftkoking.
oppskrift HER
LØRDAG
Lunsj:
Siste rest av blekksprut, skjæres i skiver og stekes i ghee.
En god stuing av grønt ved siden av som f.eks. spinat, purre...
Kokosmelk eller fløte gir saus...
Middag:
Svinekjøttet som ble stekt kan bli gode tapas:
Lag en senneps-majones dipp, kok rotgrønnsaker og skjær kjøttet i terninger.
Stikk en kjøttbit og en grønnsak på tannstikkere og server med dipp'n.
Har du andre middagsrester kan disse legges med skje i endiveblader,
du kan koke egg og servere med fisk i majones. etc.
SØNDAG
Lunsj:
Stor familielunsj eller ikke det kan være lurt å lage en god porsjon med f.eks. suppe,
kraft har du (?) eller du har noen kjøttben på lur. Grønnsaker som gulrot, søtpotet, løk, purre og kål er godt i suppe, og er det enda kjøttrester igjen, hiv de med eller du hadde kjøttrester fra kraftkoking,
det har jeg og de må brukes opp for å frigjøre plass.
For å få en ekstra god suppe kan du servere med en persillepesto, godt med hvitløk og pepper og det gir ekstra søndagspreg på en ellers hverdagslig rett og hvorfor ikke slå til med revet ost på toppen :-)
HER finner du oppskrift på en ekte Soupe au Pesto fra Provence, men husk å tilpasse grønnsakene til sesongen...
Middag:
...helt enkelt rester etter lunsj'n....
Hanleliste:
kalkun/kylling
lammekjøtt
blodpølse
svinekjøtt
torsk
tunfisk
blekksprut
gulrot
løk
purre
rødbet
spinat
endiver
blomkål
brokkoli
persille
revet ost
smør
kokosmelk/fløte
...og det du måtte ønske som chevre, vin og mørk sjokolade...
For å forberede neste ukes start med kornprodukter,
anbefaler jeg å lage en surdeigstarter,
hvis du ikke alleede har det eller kjenner noen du kan få av.
Fremgangsmåten finner du HER.
Husk at ved å bruke surdeig og langtidsgjæring,
uskadeliggjør du mesteparten av gluten og andre antinæringsenzymer...
Ha en fin uke :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)