25. feb. 2015

Vårruller stekt i ovn

Det er flere gode grunner til ikke å fritere mat ;-)


  • maten blir like god i stekeovnen...
  • mye sunnere ...
  • enklere og raskere...
  • ikke noe fettsøl...
  • ergo ikke fett hår hihi
Vårruller er skikkelig snacks-mat, 
ihvertfall synes jeg og mine det,
kos å lage og kos å spise..

...som lavkarbomat er de slettest ikke værst hvis fyllet passerer,
hvert risflak veier ca 10 g og cirka 2,5 g karbohydrat, 3-4 stk er altså 7,5-10 g
som er halvparten av hva en diabetiker kan tåle.




Vårruller med svinefyll

til ca 14 - 16 ruller

kjøtt fra 3 svinekoteletter
ca 3 dl bønnespirer
ca 3 dl hakket spinat
1 stor løk
3 ss soyasaus
litt pepper

16 risplater
kokosolje (ghee eller oliven)

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skjær kjøttet i smått (eller kvern),
stek i litt kokosolje og tilsett resten.
Fortsett å stek til alt er varmt og spinat har krympet,
ca 2 minutter.

Legg ett og ett risflak i ett fat med lunkent vann,
ta det opp når det er mykt og legg i ett nytt,
fyll det første og rull sammen som en konvelutt,
mens neste blir myk...
...fortsett til alt er ferdig.

Antallet kommer litt ann på hvor mye fyll du legger i hver,
ca 0,8 - dl eller en liten neve... i hver...

Rull de ferdige rullene i olje og legg på ett stekefat.

Når alle er ferdige sjekker du at de har nok olje på seg,
rull de litt rundt på brettet...
...stek i ca 15 minutter (200 grade i varmluft),
følg med de skal bli sprø men ikke for brune.


Smaker nydelig med en frisk grønn salat :-)




Bon Appétit :)

Oppskriften kan skrives ut: HER
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)