Det er flere gode grunner til ikke å fritere mat ;-)
- maten blir like god i stekeovnen...
- mye sunnere ...
- enklere og raskere...
- ikke noe fettsøl...
- ergo ikke fett hår hihi
Vårruller er skikkelig snacks-mat,
ihvertfall synes jeg og mine det,
kos å lage og kos å spise..
...som lavkarbomat er de slettest ikke værst hvis fyllet passerer,
hvert risflak veier ca 10 g og cirka 2,5 g karbohydrat, 3-4 stk er altså 7,5-10 g
som er halvparten av hva en diabetiker kan tåle.
Vårruller med svinefyll
til ca 14 - 16 ruller
kjøtt fra 3 svinekoteletter
ca 3 dl bønnespirer
ca 3 dl hakket spinat
1 stor løk
3 ss soyasaus
litt pepper
16 risplater
kokosolje (ghee eller oliven)
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Skjær kjøttet i smått (eller kvern),
stek i litt kokosolje og tilsett resten.
Fortsett å stek til alt er varmt og spinat har krympet,
ca 2 minutter.
Legg ett og ett risflak i ett fat med lunkent vann,
ta det opp når det er mykt og legg i ett nytt,
fyll det første og rull sammen som en konvelutt,
mens neste blir myk...
...fortsett til alt er ferdig.
Antallet kommer litt ann på hvor mye fyll du legger i hver,
ca 0,8 - dl eller en liten neve... i hver...
Rull de ferdige rullene i olje og legg på ett stekefat.
Når alle er ferdige sjekker du at de har nok olje på seg,
rull de litt rundt på brettet...
...stek i ca 15 minutter (200 grade i varmluft),
følg med de skal bli sprø men ikke for brune.
Smaker nydelig med en frisk grønn salat :-)
Bon Appétit :)
Oppskriften kan skrives ut: HER
.
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)