15. feb. 2015

Ukemeny 8/2015 Lunsj og Middag i Paleo Livsstil

Hvordan har uken vært ?
med tanke på fordøyelsen...
Tåler du eller tåler du ikke kornprodukter ?

-gikk det greit er det bare å fortsette med

-hvis du har vondt i mage-hode etc eller rød-tørr hud,
bør du vurdere å kutte ut eller spise mindre...


4 uker med Paleo Challenge er over
+ en uke melkeprodukttesting,
+ en uke med kornprodukter...

Da har du kanskje følt på kroppen noen forskjeller på med eller uten melk- og kornprodukter ??

-noen mister litt av den positive energien som hadde bygd seg opp i løpet av challengen, andre får magesmerter eller hodepine, røde utslett, tørr hud m.m.
...eller du er i superform alikevel og kan trygt spise litt flere ganger i uken eller t.o.m. hver dag...

De fleste som har opplevd forandringene har vanskelig for å ville slutte,
dog er det mange fristelser og det trengs ryggrad for å stå imot søte kakebord og lettvinte  ferdigkjøpte middager, med denne menyen har du ihvertfall måltider som tar mindre tid enn en hvem som helst ferdigkjøpt røre ;-)





Ukemeny 


Fisk til lunsj og kjøtt til middag eller omvendt :-)
-og noen ganger holder det med egg !
Husk det er viktig med mye fett og godt fett,
-Bruk ghee og kokosolje til steking, pøs på :-)
-Bruk olivenolje og smør (ghee) på maten.
-Velg fete kjøttstykker og fet fisk.



MANDAG

Lunsj:
Vinterferie og alle spiser lunsj hjemme,
handledag som vanlig og vi slår til med stekt fisk,
litt stekte røtter, syltet rødbet og stekt endive, toppes med masse majones eller olivenolje.
Jeg og jentene er ofte kalde og frysne i vinterhalvåret og da kan det være posetivt å steke litt på maten, varme den, selv endiviesalaten...




Middag:

Lammeribber ble kjøpt inn og har nå trekt noen timer,
det e den billigste delen på lammet og lammekjøtt er sunt,
i tilegg til at de er spekket med sunr fett,
så denne uken skal vi fråtse i lam hehe
Fisk opp passe med ribber og stek de raskt i stekepanna,
bruk fett fra lammet eller ghee og brun de så de blir crispy gode :-)
Stekte grønnsaker ved siden av: gresskar, romanesco kål buketter og purre




TIRSDAG

Lunsj:



Stekt egg og grønnsaker som, surkål, endive, spirede alfaalfa frø, stekt paprika og løk.
Toppes med Fiskelever eller foie gras, fett og godt begge deler ;-)


Middag:


Kalkun/kyllingfrikasse er god vintermat,
HER er min oppskrift,
nå er det få nypoteter i hagen i februar, men jeg har gresskaret mitt,
stappfult av gode ting og bare 2,7 % karbohydrater ;-)





ONSDAG

Lunsj:


Hva med litt plukkfisk til lunsj,
servert med revne gulrøtter og spinatrøre.
HER finner du min oppskrift.


Middag:

Litt fler stekte lammeribber,
varmet opp (stekt) sammen med gresskar og rosenkål.








TORSDAG

Lunsj:

Det er Kinesisk nyttår i dag og ungene vil ha Nems eller vårruller,
det er jo snart vår også så hvorfor ikke..
...min ovnstekte utgave finner du HER


Middag:

Vi fortsetter å Feire Kinesisk Nyttår,
det nye året er i Geitas tegn foresten :-)

Laks i Kinesisk marinade er mitt forslag til middag.
oppskrift HER
Brokkoli, kinesisk sopp og risnudler er forslag til tilbehør.






FREDAG

Lunsj:
Egg og bacon er det som mangler denne uken,
selvfølgelig med en god porsjon grønt :-)



Middag:

Pizza på fredag er ett smart valg og lager du DENNE Meatzza'n
så er den ganske så sunn og enkel å lage også ;-)





LØRDAG

Lunsj:

Omelett er superlunsj, benytt sjangsen til å putte inn rester fra middag,
 eller andre f.eks. grønnsaker som må spises opp.



Middag:

Philip er på besøk og siden han er fan av sushi og kanskje aller mest,
wasabi chips som tilbehør hehe

Så blir det ihvertfall sushi ;-)

Inspirasjon finner du HER




SØNDAG

Lunsj:

Familielunsj og det er på tide med en skikkelig Kinesisk meny,
vil uten tvil skremme vettet av mine franske bønder hehe

Aperitif

Salat innpakket i risblader finner du HER




Forrett

Kinesisk Sopp-suppe finner du HER
-hvis du vil unngå melkeprodukter kan du med hell bruke kokosmelk/krem ...



Hovedrett

And i sitronsaft er bare luksus og passer perfekt.
Bittelitt ris og en paprika-sopp wok samt litt grønne blader.
oppskrift HER på and og HER på wok'n.



Dessert


Enkle Bananer HER
Kokospannekaker finner du HER




Middag:
...helt enkelt rester etter lunsj'n....




Ukens prosjekt hos meg er å fortsette med surdeigsbrød:
Forrige  uke anbefalte jeg å lage en surdeigsstarter for å forberede ukens start med kornprodukter, Fremgangsmåten finner du HER.
Dette fordi langtidsheving bryter ned gluten og antinæringssenzymer, slik at det blir lettere fordøylig for oss. Dessuten er det praktisk og alltid ha fersk gjær tilgjengelig hvis man er fan av litt bakst :-)

HER er oppskrift på pannekaker med surdeig, altså litt sunnere...
og HER er en brød oppskrift,
jeg stekte mitt i vedovnen for å være litt Paleotisk hihi





Ha en fin uke alle sammen :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)





.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)