20. feb. 2015

Grateng med Gresskar

Gresskar er en av supergrønnsakene og kan brukes til det meste eller rett og slett erstatte alt av rotgrønnsaker til middag, enten som ingrediens eller som tilbehør :-)

.


Grateng med Gresskar

til en form på ca 1, 2 liter

500 g gresskar i skiver
1 purre i ringer
4 egg
4 ss hirsemel (kan droppes)
4 dl nøttemelk
1/2 ts malt muscat
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Fett til å smøre formen
gresskarfrø til pynt

Sett ovnen på 180 grader varmluft, eller 190 uten.
Bland egg, melk, mel og krydder.
Ha fett i bunnen av formen, jeg tok fra kraftgryta...
Ha i litt av røra,
legg på halvparten av gresskaret, deretter purreringer, resten av gresskaret.
Hell over resten av røra og dytt alt godt ned.
Strø gresskarkjerner på toppen og eventuelt litt purre.

Stekes i 30-40 minutter ettersom hvor høy form du har,
eller 50 min for dobbel oppskrift.

NB
Hvis du ikke har hirsemel og ikke vil bruke potetmel, maismel eller annet ,
gjør det ikke noe den er der for å tykne røra,
men den er like god om den er litt flytende,
bruk da gjerne fløte.
Nøttemelk kan selvfølgelig byttes ut med melk eller kraft.





Ferdigstekt er den er fargesprakende fargeklatt,
 til hva du enn måtte servere ved siden av ;-)






Ha en fin Helg :-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)





.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)