Hvordan har uken vært ?
med tanke på fordøyelsen...
Tåler du eller tåler du ikke melkeprodukter ?
-gikk det greit er det bare å fortsette med
-hvis du har vondt i mage-hode etc eller rød-tørr hud,
bør du vurdere å kutte ut eller spise mindre...
De fleste som har opplevd forandringene har vanskelig for å ville slutte,
dog er det mange fristelser og det trengs ryggrad for å stå imot søte kakebord og lettvinte ferdigkjøpte middager, med denne menyen har du ihvertfall måltider som tar mindre tid enn en hvem som helst ferdigkjøpt røre ;-)
Fisk til middag,
torsk, hyse eller hva de nå heter er i sesong :-)
En hel side som stekes i ovnen,
ghee eller olivenolje til stekingen samt masse deilig krydder,
f.eks. provence urter og paprika i tilegg til salt og pepper.
10-15 minutter på 200 grader,
mens du f.eks. lager en spinatpuré.
Kylling eller kalkun (helst med skinn),
stekt i ghee sammen med løk og paprika,
litt kinesisk som gjerne tar litt soyasaus istedetfor salt.
Savner du ris kan du selvfølgelig servere litt ris til,
husk å bløtlegge den hele dagen...
Lunsj:
Stor tunfisk salat servert i endivieblader,
og en varm suppe kokt på kraft som du jo har laget tidligere.
Suppe er forøvrig fint å ha med på tur i termos.
HER er oppskrift på pannekaker med surdeig, altså litt sunnere...
og HER er en brød oppskrift,
jeg stekte mitt i vedovnen for å være litt Paleotisk hihi
En liten godbit denne uken,
egentlig til morsdagen i dag ;-)
men hvis ikke er det også perfekt dessert til Valentin,
mangler litt hjerter,
men du kan faktisk lage den som hjertebiter med en hjerteform,
HER finner du verdens beste og sunneste Delfiakake.
Ha en fin uke alle sammen :-)
.
med tanke på fordøyelsen...
Tåler du eller tåler du ikke melkeprodukter ?
-gikk det greit er det bare å fortsette med
-hvis du har vondt i mage-hode etc eller rød-tørr hud,
bør du vurdere å kutte ut eller spise mindre...
4 uker med Paleo Challenge er over
+ en uke melkeprodukttesting,
da gjenstår det å innføre kornprodukter...
+ en uke melkeprodukttesting,
da gjenstår det å innføre kornprodukter...
De fleste som har opplevd forandringene har vanskelig for å ville slutte,
dog er det mange fristelser og det trengs ryggrad for å stå imot søte kakebord og lettvinte ferdigkjøpte middager, med denne menyen har du ihvertfall måltider som tar mindre tid enn en hvem som helst ferdigkjøpt røre ;-)
Ukemeny 1 uke etter Paleo utfordringen.
Fisk til lunsj og kjøtt til middag eller omvendt :-)
-og noen ganger holder det med egg !
Husk det er viktig med mye fett og godt fett,
-Bruk ghee og kokosolje til steking, pøs på :-)
-Bruk olivenolje og smør (ghee) på maten.
-Velg fete kjøttstykker og fet fisk.
-Bruk ghee og kokosolje til steking, pøs på :-)
-Bruk olivenolje og smør (ghee) på maten.
-Velg fete kjøttstykker og fet fisk.
MANDAG
Lunsj:
...siden jeg handler mandag morgen er det ofte det blir ett ferskt stykke lammelever til lunsj,
ofte med egg, men da blir jeg også stappmett hehe
ofte med egg, men da blir jeg også stappmett hehe
Fisk til middag,
torsk, hyse eller hva de nå heter er i sesong :-)
En hel side som stekes i ovnen,
ghee eller olivenolje til stekingen samt masse deilig krydder,
f.eks. provence urter og paprika i tilegg til salt og pepper.
10-15 minutter på 200 grader,
mens du f.eks. lager en spinatpuré.
litt revet gulrot....
TIRSDAG
Lunsj:
Fiskerester med løk og fennikel, stekt i masse ghee..
Middag:
Kylling eller kalkun (helst med skinn),
stekt i ghee sammen med løk og paprika,
litt kinesisk som gjerne tar litt soyasaus istedetfor salt.
Savner du ris kan du selvfølgelig servere litt ris til,
husk å bløtlegge den hele dagen...
ONSDAG
Lunsj:
Blodpølse, grønnt og egg,
min favorittlunsj !
min favorittlunsj !
Middag:
TORSDAG
Lunsj:
Fiskelever som ble hermetisert forrige uke
se HER for oppskrift,
og grønnsaker.
Perfekt å ta med når man ikke spiser lunsj hjemme,
lukter litt fisk da ;-)
se HER for oppskrift,
og grønnsaker.
Perfekt å ta med når man ikke spiser lunsj hjemme,
lukter litt fisk da ;-)
Middag:
Noen som sa Torsdag er restedag ???
Jeg har masse kjøtt fra kraftkoking som er nedfrosset,
og planlegger en middag med det :-)
F.eks. DENNE Kjøttsausen med Purrepasta.
Husk masse krydder og smak da kjøtter har mistet smaken i kraftkokinga.
Jeg har masse kjøtt fra kraftkoking som er nedfrosset,
og planlegger en middag med det :-)
F.eks. DENNE Kjøttsausen med Purrepasta.
Husk masse krydder og smak da kjøtter har mistet smaken i kraftkokinga.
FREDAG
Lunsj:
Egg og bacon er det som mangler denne uken,
selvfølgelig med en god porsjon grønt :-)
selvfølgelig med en god porsjon grønt :-)
Middag:
Nå som du skal introdusere litt kornprodukter passer det med en skikkelig god
gammeldags pizza :-)
...bruk surdeig, kjevle ut med havremel (glutenfritt) og lag tynn bunn som en Italiensk Pizza med masse godt fyll på :-)
En til hver eller en stor på deling.
Nå som du skal introdusere litt kornprodukter passer det med en skikkelig god
gammeldags pizza :-)
...bruk surdeig, kjevle ut med havremel (glutenfritt) og lag tynn bunn som en Italiensk Pizza med masse godt fyll på :-)
En til hver eller en stor på deling.
LØRDAG
Lunsj:
Stor tunfisk salat servert i endivieblader,
og en varm suppe kokt på kraft som du jo har laget tidligere.
Suppe er forøvrig fint å ha med på tur i termos.
Middag:
Valentinsday !!
Les HER for litt valentin AMOUR
Biff er en flott middag når man vil gjøre litt ekstra,
men ikke spikres til kjøkkenbenken.
Tilbehør kan være brokkoli og ovnsstekte rotgrønnsaker.
Biffen steker du SLIK
Les HER for litt valentin AMOUR
Biff er en flott middag når man vil gjøre litt ekstra,
men ikke spikres til kjøkkenbenken.
Tilbehør kan være brokkoli og ovnsstekte rotgrønnsaker.
Biffen steker du SLIK
SØNDAG
Lunsj:
Stor familielunsj eller ikke det kan være lurt å lage en god Daube.
min oppskrift HER
Jeg lager den i en slowcocker som jeg setter på kvelden før ;-)
min oppskrift HER
Jeg lager den i en slowcocker som jeg setter på kvelden før ;-)
Middag:
...helt enkelt rester etter lunsj'n....
Hanleliste:
kalkun/kylling
kjøtt/eller kjøttrester
kjøtt/eller kjøttrester
blodpølse
lever
biff
pizzafyll
lever
biff
pizzafyll
torsk
tunfisk
gulrot
løk
purre
rødbet
spinat
endiver
blomkål
brokkoli
persille
tomatpuree
tomatpuree
revet ost
smør
kokosmelk/fløte
mel til surdeigen
mørk sjokolade, nøtter og bær til delfiakake
mel til surdeigen
mørk sjokolade, nøtter og bær til delfiakake
...og det du måtte ønske som chevre, vin og mørk sjokolade...
Ukens prosjekt hos meg er leverpate,
det ble plutselig masse kjøtt inn på benken,
jakta nærmer seg slutten og fryseren er full så nå er det bare å hermetisere,
hvordan du Hermetiserer kan du lese om HER,
og oppskrift på pate osv kommer.
Det ble også 5 store glass med daube,
altså ferdige gryteretter og supper kan også hemetiseres.
det ble plutselig masse kjøtt inn på benken,
jakta nærmer seg slutten og fryseren er full så nå er det bare å hermetisere,
hvordan du Hermetiserer kan du lese om HER,
og oppskrift på pate osv kommer.
Det ble også 5 store glass med daube,
altså ferdige gryteretter og supper kan også hemetiseres.
Forrige uke anbefalte jeg å lage en surdeigsstarter for å forberede denne ukens start med kornprodukter, Fremgangsmåten finner du HER.
Dette fordi langtidsheving bryter ned gluten og antinæringssenzymer, slik at det blir lettere fordøylig for oss. Dessuten er det praktisk og alltid ha fersk gjær tilgjengelig hvis man er fan av litt bakst :-)HER er oppskrift på pannekaker med surdeig, altså litt sunnere...
og HER er en brød oppskrift,
jeg stekte mitt i vedovnen for å være litt Paleotisk hihi
En liten godbit denne uken,
egentlig til morsdagen i dag ;-)
men hvis ikke er det også perfekt dessert til Valentin,
mangler litt hjerter,
men du kan faktisk lage den som hjertebiter med en hjerteform,
HER finner du verdens beste og sunneste Delfiakake.
Ha en fin uke alle sammen :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)