Det er langfredag og helgen lover mye god Påskemat,
enten du er på hytta eller ikke:
Lam på menyen ?
Påskeaften
Sprøstekt ørret eller makrellfileter er en god påskerett,
og har du tatt frem grille, bruk den :-)
Her ble de stekt i Stekeovnen 10 minutter på 200 grader.
Tynne fileter en først marinert i en blading av sojasaus og sitronsaft.
Deretter badet i mel (boghvete) , du kan bruke alle typer mel eller nøtter malt til mel,
ha på litt pepper og urter og strø på sesamfrø for en litt eksotisk 'look'
Servert med en stekt blanding av grønnkål og gulrot,
eller det du måtte ha.
Salat først og litt enkel appelsin til slutt for å markere påsken.
1 Påskedag - Søndag
Lammelåret står på menyen, stekt på svak varme og tid ettersom hvor stort det er,
enkelte lam er veldig små og kan bli for møre.
Godt krydret med hvitløksbåter stikket inn i kjøttet og skinnet, urter, salt og pepper gnidd inn med ghee eller olivenolje.
Sett inn i ovn på 200 grader, skru straks ned til 100 og la stå i 3-4 timer eller mer,
sjekk temperaturen og skru eventuelt opp før servering uten å glemme å la den få 15 minutters vile,
den tiden det tar å spise salat til forrett ;-)
Jeg har servert en rotmos av gamle glemte grønnsaker og litt nye gulrøtter ;-)
Kokoskrem med fermentert grønnkål og litt stekte hvitløk.
2. Påskedag, vi spiser egg, egg i alle former og retter.
Fargede egg i salat eller som devild eggs, stekt egg til blomkålris,
og små pannekake omeletter, og som i tradisjonens tro her i Frankrike den store påskeomeletten til dessert, søt og flambert med livets vann :-)
oppskrift og franske tradisjoner HER
Tirsdag og brått tilbake til hverdagen,
tid for å bruke rester fra påsken,
i dag helt enkelt en bortsch laget på kraft kokt på restene fra låret,
noe av kjøttet er tatt av til andre retter.
oppskrift HER
Litt annerledes lam på Onsdag,
lammelever som biff, godt og sunt !
Torsdag blir det fisk, ovnstekt torskekotelett med kokte rotgrønnsaker.
Fredag skal det bli yndelingsrestene mine:
Lammekjøtt i Indisk curry med Blomkålris.
Oppskrift HER
For hver gang jeg lager denne blir den litt annerledes, f.eks. på bildet under er det ingen tomatsaus da jeg ikke fikk opp glasset :-P
Det som slår meg er at lam er utrolig godt med indisk krydder i alle varianter,
anbefales !!!
Påskedessert:
enten du er på hytta eller ikke:
Lam på menyen ?
Påskeaften
Sprøstekt ørret eller makrellfileter er en god påskerett,
og har du tatt frem grille, bruk den :-)
Her ble de stekt i Stekeovnen 10 minutter på 200 grader.
Tynne fileter en først marinert i en blading av sojasaus og sitronsaft.
Deretter badet i mel (boghvete) , du kan bruke alle typer mel eller nøtter malt til mel,
ha på litt pepper og urter og strø på sesamfrø for en litt eksotisk 'look'
Servert med en stekt blanding av grønnkål og gulrot,
eller det du måtte ha.
Salat først og litt enkel appelsin til slutt for å markere påsken.
1 Påskedag - Søndag
Lammelåret står på menyen, stekt på svak varme og tid ettersom hvor stort det er,
enkelte lam er veldig små og kan bli for møre.
Godt krydret med hvitløksbåter stikket inn i kjøttet og skinnet, urter, salt og pepper gnidd inn med ghee eller olivenolje.
Sett inn i ovn på 200 grader, skru straks ned til 100 og la stå i 3-4 timer eller mer,
sjekk temperaturen og skru eventuelt opp før servering uten å glemme å la den få 15 minutters vile,
den tiden det tar å spise salat til forrett ;-)
Jeg har servert en rotmos av gamle glemte grønnsaker og litt nye gulrøtter ;-)
Kokoskrem med fermentert grønnkål og litt stekte hvitløk.
2. Påskedag, vi spiser egg, egg i alle former og retter.
Fargede egg i salat eller som devild eggs, stekt egg til blomkålris,
og små pannekake omeletter, og som i tradisjonens tro her i Frankrike den store påskeomeletten til dessert, søt og flambert med livets vann :-)
oppskrift og franske tradisjoner HER
Tirsdag og brått tilbake til hverdagen,
tid for å bruke rester fra påsken,
i dag helt enkelt en bortsch laget på kraft kokt på restene fra låret,
noe av kjøttet er tatt av til andre retter.
oppskrift HER
Litt annerledes lam på Onsdag,
lammelever som biff, godt og sunt !
Torsdag blir det fisk, ovnstekt torskekotelett med kokte rotgrønnsaker.
Fredag skal det bli yndelingsrestene mine:
Lammekjøtt i Indisk curry med Blomkålris.
Oppskrift HER
For hver gang jeg lager denne blir den litt annerledes, f.eks. på bildet under er det ingen tomatsaus da jeg ikke fikk opp glasset :-P
Det som slår meg er at lam er utrolig godt med indisk krydder i alle varianter,
anbefales !!!
Påskedessert:
Det blir en Appelsin Ostekake og Gulrotkake med herlig ostetopping,
Appelsinkaken HER, som nok kommer i en ny variant ovnstekt.
Gulrotkaken skal serveres til kommunens Påskefest,
så der må jeg lage den så normalt som mulig da franskmenn er ordentlig søtmumser...
Flere påskeideer og oppskrifter finner du på DENNE samlesiden.
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
SvarSlettThanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!
FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi đài loan và gửi hàng đi pháp và dịch vụ gửi hàng đi canada uy tín, giá rẻ