Jobb, hyttetur eller hjemmeferie,
mat må man ha ;-)
her kommer min enkle meny til Påskeuken,
neste fredag kommer meny for Påskeafte, og Påskedagene og
i helgen hvordan dere kan farge eggene til Påske med naturlig veldig sunne farger :-)
Lørdags kveld og det frister med noe godt, sunt og enkelt,
disse lekkerbitene kan du lage til to eller til mange, litt forberedelser og det er bare å steke til slutt.
Til forrett (eller lunsj) frister jeg med disse Champignon Pizzaene,
anbefaler å steke bunnene først så de blir litt sprøe,
deretter fylles de med f.eks. tomatsaus med kjøttdeig og strø med ost.
5 minutter i ovnen på 200 grader holder til å varme opp å smelte osten.
En grønn salat ved siden av og det er nesten ett eget måltid...
...eller fulgt av en biff med purresaus.
Stek purre i ghee/smør til den er smeltende god,
ha på litt kokoskrem om du ønsker mer sausaktig, krydre...
Biffene kan du pepre og strø med provencekrydder og rett før servering steke i ovnen på 210 grader i ca 5 minutter på hver side, kommer helt ann på hvor tykke de er og hvor stekte dere vil ha dem,
for blodig skal det piple ut litt blod når du trykker på dem.
Selvfølgelig er BBQ 1. valget ;-)
Søndag og første dag i Påsken,
jeg er fan av salater og da gjærne med fisk, siden vi er litt kjøttorienterte til middag
(ja når man har en jeger og ingen fisker så blir det slik...)
Her helgrønn salat med forskjellige salattyper, agurk, purre, dill og avocado med saltede egg,
som du finner oppskrift på HER,
anbefales og er genielt hvis du vil ha med ferdigkokte egg på hytta eller på tur.
Mandag er den perfekte dagen for fisk til middag,
Filet av sei, torsk, villaks eller det du måtte ønske stekt raskt i stekeovnen er raskere enn kjøpt fiskegrateng, krydre med curry eller en grillblanding,
ett godt tilbehør er blomkål og grønnkål dampet i ghee og hvitløk.
Gjør litt ekstra ut a kalkunfilet på Tirsdag,
gratinert og med tomatsaus,
lag en røre av egg, mel (bokhvete e.l.) og krydder.
Stek i stekeovnen eller i andefett i en kjele (friter),
Tomatsausen kan du spe med løk og provencekrydder etc.
Det er Påske og Lam er et must,
Onsdag er det Påskeferie for alle (i Norge):
stek lammekoteletter marinert i hvitløk og provencekrydder,
har du tatt frem grillen får det ikke blitt bedre , men hvis ikke går det fint med grillen i stekeovnen.
Grønne bønner eller blomkål/brokkoli er perfekt tilbehør.
Torsdag er det suppe på menyen og jeg anbefaler denn gulrotsuppen med melkesyregjæret (eller ikke) sylteagurker, oppskrift kommer, fantastisk god og litt annerledes, Ogorki-suppen har fantastisk fin påskefarge :-) Fiskefilet ved siden av eller oppi og middagen er komplett,
husk at suppe kan tas med i termos og fisk grilles på bål hvis du skal på tur ;-)
Stekt kalkunfilet (kylling) med smørdampet kinakål til Fredagskosen.
Raskt, godt og alle liker det.
Ukens Lunsjforslag er Egg stekt i avocadobåter,
som jeg blogget HER
Bakeprosjekt i Påsken,
hvis du enda ikke har begynt å bake med surdeig er det på tide å prøve,
få surdeigstarter av en venn eller lag din egen (tar 5 dager),
og prøv DISSE kanelsnurrene eller hvofor ikke Croissant,
supert til en Påskefrokost.
Forslag til Dessert og kaker, samt mye mer finner dere HER
på siden min om Påske,
.
mat må man ha ;-)
her kommer min enkle meny til Påskeuken,
neste fredag kommer meny for Påskeafte, og Påskedagene og
i helgen hvordan dere kan farge eggene til Påske med naturlig veldig sunne farger :-)
Lørdags kveld og det frister med noe godt, sunt og enkelt,
disse lekkerbitene kan du lage til to eller til mange, litt forberedelser og det er bare å steke til slutt.
Til forrett (eller lunsj) frister jeg med disse Champignon Pizzaene,
anbefaler å steke bunnene først så de blir litt sprøe,
deretter fylles de med f.eks. tomatsaus med kjøttdeig og strø med ost.
5 minutter i ovnen på 200 grader holder til å varme opp å smelte osten.
En grønn salat ved siden av og det er nesten ett eget måltid...
...eller fulgt av en biff med purresaus.
Stek purre i ghee/smør til den er smeltende god,
ha på litt kokoskrem om du ønsker mer sausaktig, krydre...
Biffene kan du pepre og strø med provencekrydder og rett før servering steke i ovnen på 210 grader i ca 5 minutter på hver side, kommer helt ann på hvor tykke de er og hvor stekte dere vil ha dem,
for blodig skal det piple ut litt blod når du trykker på dem.
Selvfølgelig er BBQ 1. valget ;-)
Søndag og første dag i Påsken,
jeg er fan av salater og da gjærne med fisk, siden vi er litt kjøttorienterte til middag
(ja når man har en jeger og ingen fisker så blir det slik...)
Her helgrønn salat med forskjellige salattyper, agurk, purre, dill og avocado med saltede egg,
som du finner oppskrift på HER,
anbefales og er genielt hvis du vil ha med ferdigkokte egg på hytta eller på tur.
Mandag er den perfekte dagen for fisk til middag,
Filet av sei, torsk, villaks eller det du måtte ønske stekt raskt i stekeovnen er raskere enn kjøpt fiskegrateng, krydre med curry eller en grillblanding,
ett godt tilbehør er blomkål og grønnkål dampet i ghee og hvitløk.
Gjør litt ekstra ut a kalkunfilet på Tirsdag,
gratinert og med tomatsaus,
lag en røre av egg, mel (bokhvete e.l.) og krydder.
Stek i stekeovnen eller i andefett i en kjele (friter),
Tomatsausen kan du spe med løk og provencekrydder etc.
Det er Påske og Lam er et must,
Onsdag er det Påskeferie for alle (i Norge):
stek lammekoteletter marinert i hvitløk og provencekrydder,
har du tatt frem grillen får det ikke blitt bedre , men hvis ikke går det fint med grillen i stekeovnen.
Grønne bønner eller blomkål/brokkoli er perfekt tilbehør.
Torsdag er det suppe på menyen og jeg anbefaler denn gulrotsuppen med melkesyregjæret (eller ikke) sylteagurker, oppskrift kommer, fantastisk god og litt annerledes, Ogorki-suppen har fantastisk fin påskefarge :-) Fiskefilet ved siden av eller oppi og middagen er komplett,
husk at suppe kan tas med i termos og fisk grilles på bål hvis du skal på tur ;-)
Stekt kalkunfilet (kylling) med smørdampet kinakål til Fredagskosen.
Raskt, godt og alle liker det.
Ukens Lunsjforslag er Egg stekt i avocadobåter,
som jeg blogget HER
Bakeprosjekt i Påsken,
hvis du enda ikke har begynt å bake med surdeig er det på tide å prøve,
få surdeigstarter av en venn eller lag din egen (tar 5 dager),
og prøv DISSE kanelsnurrene eller hvofor ikke Croissant,
supert til en Påskefrokost.
Forslag til Dessert og kaker, samt mye mer finner dere HER
på siden min om Påske,
.
Ha en fin Påske :-)
.
En enkel måte å følge bloggen er å:
1) Har du google konto kan inkluderes på nettstedet mitt,
du melde deg på boksen til høyre:
Followers medlemmer
2) liker oss på Facebook:
-alle nye innlegg blir satt opp der ...
(Men husk at du går deg vill i newsfeed hvis du ikke liker innleggene i mellom ...)
I tillegg vil jeg være veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G + og som ...
Takk på forhånd, og jeg liker og følge kursen tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)