Å bake med surdeig er som å bake med gjær,
det vil si at man kan lage alt med surdeig som du vanligvis lager med gjær,
etter min mening er det enklere ;-)
Enklere ? ...men er ikke surdeig mystisk og komplisert ?
...vel siden den er levende og lever sitt eget liv er det ikke alltid at timeingen stemmer med min,
men den STORE fordelen er t du kan gjøre alt det klissete arbeidet ferdig på en gang og bare steke til slutt, ikke blade-kna-heve-kna-bake ut-heve....
bare blande og bae ut - heve og steke ;-)
Godt og Sunts Kanelsnurrer:
Kanelsnurrer
|
||
Ca 35 stk
|
30 min + 12 timer +
10
|
|
Ingredienser
Deig:
100 g
aktiv Surdeig
Ca. 800 g
Hvetemel
5 dl
rismelk
100 g
uraffinert sukker
½ ts salt
2 egg
150 g ghee
Fyll:
150 g ghee
100 g
uraffinert sukker
2 ss kanel
|
||
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene godt, del i 2 kjevle ut en stor leiv av hver del, fordel fyllet godt utover og rull sammen (kortsiden gir større boller, langsiden mindre).
Del i skiver på ca 1,5 cm og legg spiralene på bakeplate
(med bakepapir) nå skal de heve i minst 12 timer: lufttett og litt fuktig:
Hvis du ikke har stekebrett å lege over eller lignende kan du sette noen
glass på brettet og ha plast over, har du plast rett på vil de under hevingen
sette seg fast i plasten og det blir mye kliss...
Hvis de når steketiden ikke er hevet som de sal kan du
lure de ved å helle litt kokende vann i bunnen og/eller sette de i 40 grader
i ovnen, slå av og vent...
Stekes i forvarmet ovn på 210 grader varmluft i ca 10
minutter, (lavere temperatur lenger steketid, kald ovn lenger tid) avkjøles litt men er best lunkne med en god opp kaffe, kan
oppbevares og varmes litt rett før servering ;-)
|
||
Alternativer:
Smør eller
ghee (klarnet smør) eventuelt prøv med kokosolje.
Sukkertype
velger du selv eller bruk honning.
Rismelk må
gjerne erstattes av kefir eller annen vegetabilsk melk eller kokosmelk.
Ha i rosiner eller nøtter.
Kardemomme istedet for kanel.
|
||
Fri for: Det velger du selv
|
Temperatur: 175-210 g varmluft
|
|
Type: gjærbakst
|
Av: Hege
|
|
før-etter heving
De med rosiner til høyre etter steking:
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)