9. nov. 2017

Step 2 i Festplanlegging

Step 2

Valg av sted, lokale


Har du stort hus, kjellerstue/eller disponerer en plass du kn arrangere festen er jo den saken grei, bare å måle opp med tanke på bord og dekorasjon, vurdere hvor mange gjester du kan huse, eventuelle overnattingsgjester og andre praktiske spørsmål. Samme hvis det er i regi firma, forening så er nok lokale allerede bestemt og ikke noe å bruke tid på.

Leie av lokale er i mange tilfeller løsningen, særlig i vinterhalvåret når det er for kaldt til å benytte uteplasser og låver, har du flere utleiesteder å velge i ? Hvor er de plassert i forhold til deg og gjestene ? Hva inkluderer leie og hva koster de, lover og regler i forbindelse med leietid og klokkeslett ? Overnattingsmuligheter ? Ute og inneplass ? og alt du måtte komme på av spørsmål og nyttig informasjon. En gylden regel er at hvor nærmere det er deg og gjestene jo enklere er det. God plass er behagelig, men ikke til en hver pris. Kjøkken er fornuftig ved servering av middag og forberedelse av buffet, men ikke nødvendig. Husk at noen utleiesteder kun akksepterer at de står for cateringen og andre kanske ikke vil ha matlaging i lokalet.

Lurt å tegne opp lokalet og ta mål, telle bord og stoler. Se på mulighetene for plasseringer av buffet, drikke, gavebord, lekeplass, danseplass, musikk og underholdning.
Du trenger mer plass til bordservering enn til buffet, en buffet bør stå ute på gulvet for at man kan gå rundt å forsyne seg, stor nok til at de som blir stående ikke blokkerer de som fortsatt er sultne osv. Er lokalet lite, tenk på hvor du kan sette bordene etter matservering for eventuelt å gjøre plass til dansegulv og/eller underholdning. Bord til drikke og eventuelt et bord med dessert og snaks kan stå inntil vegg eller kanskje det er en bar eller mulig å lage en bar.

Ved sittende middagsservering kan det være normalt å ha en velkomstdrink med snaks først og da kan det være lurt å ha det i ett 'forrom' før man går å setter seg til middag, hvis mulig. Ved stor buffet, kan man like gjærne servere aperitif og snakse direkte av buffen med en gang, altså ingen ekstra plass.Hvis sted, årstid og vær tillater er det jo perfekt ute.


Er det et utleie sted har du sannsynligvis en ferdig kontrakt og ett depositum å betale, ikke glem at du må rydde å gjøre rent dagen etter, hjemme hos deg selv gjør du som du vil :-)

Innledning og step 1 finner du HER

Step 3 i neste artikkel.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)