Kikerter hører til gruppen mat som bør bløtlegges og spires før bruk,
grunnen til det er at de inneholder anti-næringsenzymer...
...mer om det i ett eget innlegg om spiring som kommer på bloggen :-)
Hummus er vel noe av det mest kjente vi kan lage av kikerter og utrolig godt,
For å bløtelegge dem har du dem i en bolle med vann,
la ligge til dagen etter eller opptil 24 timer.
Hell av vannet og skyll de godt,
la de ligge fuktig i egnet sikt/bolle/glass e.l. og skyll de to ganger om dagen.
Etter noen dager vil du se små spirer stikke frem,
når spirene er ca like lange som diameteren på kikertene er de klare til bruk:
Kokes i 45 minutter hvis de skal brukes i kalde retter som hummus eller salat.
Hummus betyr kikert på arabisk,
som regel lages hummuskrem også med sesamfrø,
men her er en enkel oppskrift uten:
Hummus
1/2 liter kikerter
2 hvitløkfedd
1 ts raspet ingefær
1/2 -1 ts ekte salt
1/2 ts pepper
1 neve persille
1-2 dl olivenolje
Ha kokte (eller hermetiske) kikerter i en kjøkkenmaskin med kniv,
og tilsett de andre ingrediensene untatt olje.
Miks til alt er hakket og tilsett olivenolje i en tynn stråle til ønsket konsistens:
Tykk hvis du skal bruke den som pålegg og tynnere til saus-dressing.
og tilsett de andre ingrediensene untatt olje.
Miks til alt er hakket og tilsett olivenolje i en tynn stråle til ønsket konsistens:
Tykk hvis du skal bruke den som pålegg og tynnere til saus-dressing.
Smak til med salt og pepper, og den er ferdig til bruk.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Skal begynne å fermentere kikerter. Ser at du bløtlegger i 24 timer, men har sett bløtleggings anbefalinger i opp til 48 timer for å få i gang fermenteringsprosessen slik at karbohydrater omgjøres til resistent stivelse. Har du noen erfaring med dette?
SvarSlett