med forslag til stort koldtbord på søndag for dere som har konfirmasjon
eller en annen stor lunsj-middag ;-)
Spis rent og naturlig :-)
dvs. å spise kun det du ser hva er!
Naturlig mat er enkelt, sunt og godt ;-)
Fakta om Paleo og mine erfaringer,
kan du lese mer om HER.
Hvis du ikke vil spise helt Paleo er det bare å legge til
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
for en helt vanlig diett ;-)
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
for en helt vanlig diett ;-)
De fleste middager er under 30 minutter, eller 10...
-noen av disse er laget i CrockPot - Slow-coocker som står og putrer hele eller halve dagen :-)
...forøvrig vil en paleolivsstil være enkel matlagning siden den er inspirert steinalderens matlaging...
-i mangel av bål på kjøkkenet bruker vi stekeovn ;-)
...forøvrig vil en paleolivsstil være enkel matlagning siden den er inspirert steinalderens matlaging...
-i mangel av bål på kjøkkenet bruker vi stekeovn ;-)
Ukens meny:
Mandag:
Til Lunsj ble det rester av Brenneslesuppe, stekt egg og litt Daube (kjøttgryte),
en sterk salat fra hagen med rucola salat og ny løk,
gressløk, melkesyregjæret rødkål, litt vill hvitløk og blomster.
Til Middag planlegges det ???
Vi får se hva vi finner ute i hagen og naturen,
sammen med litt fingermat, asparges og/eller artichaut fra markedet...
Torsdag:
Blekksprut er ikke hverdagskost,
men utrolig populært hos ungdommen som ofte får friterte blekksprutringer i kantina på skolen, ikke noe fritering HER men ekte fransk blekksprutoppskrift.
Beregn litt tid til koking...
Fredag:
Enda en Meatzza, som du finner HER,
perfekt fredagsmat, sunnt ;-)
...revet squash ser nesten ut som revet gulost hihi
Litt på etterskudd etter påske blir det her en nesten kopi av en meny for ett år siden,
men den ser fortsat like fristende ut,
mandag starter med rester siden jeg har bursdag ;-)
-og ikke gidder å lage noe hehe
men den ser fortsat like fristende ut,
mandag starter med rester siden jeg har bursdag ;-)
-og ikke gidder å lage noe hehe
Mandag:
Til Lunsj ble det rester av Brenneslesuppe, stekt egg og litt Daube (kjøttgryte),
en sterk salat fra hagen med rucola salat og ny løk,
gressløk, melkesyregjæret rødkål, litt vill hvitløk og blomster.
Til Middag planlegges det ???
Vi får se hva vi finner ute i hagen og naturen,
sammen med litt fingermat, asparges og/eller artichaut fra markedet...
Laks er populært,
og med DENNE grønne drakten er den smashing god :-)
Kyllingdag hos oss, dvs hos oss går det i kalkun...
HER laget på kinesisk hvis og kjempegodt.
HER laget på kinesisk hvis og kjempegodt.
Torsdag:
Blekksprut er ikke hverdagskost,
men utrolig populært hos ungdommen som ofte får friterte blekksprutringer i kantina på skolen, ikke noe fritering HER men ekte fransk blekksprutoppskrift.
Fredag:
Enda en Meatzza, som du finner HER,
perfekt fredagsmat, sunnt ;-)
...revet squash ser nesten ut som revet gulost hihi
Lørdag
Hva med en Lever Biff på en Lørdag,
god rødvin og deilige nye grønnsaker.
Se HER for fremgangsmåte.
Frokost
Frokost og Lunsj er selvfølgelig viktig å tenke på,
eller ikke,
jeg hopper over frokost de fleste dager så kroppen får tid til å jobbe seg ferdig med det den har i tarmen fra dagen før...
...men noen ganger faller jeg for fristelsen til en havregrøt,
husk å bløtlegge gryna ;-)
jeg hopper over frokost de fleste dager så kroppen får tid til å jobbe seg ferdig med det den har i tarmen fra dagen før...
...men noen ganger faller jeg for fristelsen til en havregrøt,
husk å bløtlegge gryna ;-)
Middagsrester er kjempebra til frokost,
bare og varme opp, tilsett ett egg hvis det ikke er nok ;-)
bare og varme opp, tilsett ett egg hvis det ikke er nok ;-)
Lunsj
Til Lunsj foreslår jeg masse grønt, egg og fisk eller kjøtt.
Ukas lunsj-høydepunkt for meg er fortsatt Aspargesomelett
som du finner HER, med sardiner på box,
bruk grønnsaker som er i sesong ;-)
I tilegg til asparges går det mye i revet gulrot og skudd jeg plukker i plenen,
samt reddikene som blir tynnet ut spiselige blader ;-)
som du finner HER, med sardiner på box,
bruk grønnsaker som er i sesong ;-)
I tilegg til asparges går det mye i revet gulrot og skudd jeg plukker i plenen,
samt reddikene som blir tynnet ut spiselige blader ;-)
Jeg drikker Vannkefir før og til måltidene,
(denne uken har jeg eksprimentert med litt gurkemeie i vannkefiren, dette fordi det visstnok er bra mot betennelser og etter noen timer i kjøkkenhagen mangler det hverken leddvondt eller enebetennelse...)
(denne uken har jeg eksprimentert med litt gurkemeie i vannkefiren, dette fordi det visstnok er bra mot betennelser og etter noen timer i kjøkkenhagen mangler det hverken leddvondt eller enebetennelse...)
og kombucha i mellom måltidene.
-siste på bloggen: Rooibus kombucha med Ringblomst
Til 'alle' måltidene spiser jeg melkesyret mat,
dette gir masse verdifulle vitaminer og mineraler,
som f.eks. K2.
-ikke glem hestehov, brennesle, vassarve...
Salat, stuing, supper...
Middagene er raske men de begynner alltid med en salat:
grønn enkel salat hvis det er mye til hovedrett og en mer komplett salat hvis det er lite :-)
Prøv gjerne DENNE Paleodressingen til :-)
Jeg var akkurat i Norge noen dager og det var en hel masse spiselige vekster å finne ;-)
fioler, løvetann, granskudd, syre for å nevne noen.
grønn enkel salat hvis det er mye til hovedrett og en mer komplett salat hvis det er lite :-)
Prøv gjerne DENNE Paleodressingen til :-)
Jeg var akkurat i Norge noen dager og det var en hel masse spiselige vekster å finne ;-)
fioler, løvetann, granskudd, syre for å nevne noen.
Ukens Dessert og Kake-bakeprosjekt
Jeg har bursdag i dag !!!
-så her blir det kake i dag selv på en mandag,
jeg skal lage en helt fri for melk, egg og sukker,
nesten som den her:
Har tidligere laget en klassisk fransk Fraisier,
utrolig god kake sm passer perfekt nå til jordbærsesongen,
vakker og se på også <3
Endelig fikk jeg laget en gluten og melkefri versjon med lite sukker som selvfølgelig kan erstattes...
Bare se HER og prøv denne i helgen :-)
Ha en flott uke :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Gratulerer med overstått bursdag :) :)
SvarSlettTusen takk :-)
Slett