25. apr. 2015

Fraisier, Sjokolade - Jordbærkake

...uten mel, melkeprodukt og hvitt sukker.


Utskriftsvennelig versjon HER

Fraisier er en vakker og utrolig god fransk kake...
...dessverre er den orginale stappfull av tungt fordøyelige næringsstoffer,
og egner seg kun til helt spesielle anledninger,
hvor du har god tid og lyst til magepine og hodepine ;-)

Derimot er det gøy å lage en sunn versjon som vi alle kan ta store biter av !

Litt oppfinnsomhet ved siden av og her er min versjon i sjokoladeutgave,
heeelt min ide for har ikke sett den hverken på nettet eller hos bakeren ;-)

Fraisier - Chocolat

Kakebunn:
6 eggehvitter
klype salt
6 ss bjerkesukker (kan droppes)
5 dl malte mandler

Til dynking (kan droppes):
1 dl sitronjus
3 ss honning

Krem:
4 dl kokosmelk
8 g agar-agar
vaniljestang

6 eggeplommer
100 g honning
50 g sjokoladepulver

200 g kokosolje

1- 1,5 kg Jordbær

200 g sjokolade (85-90%)
2 ss kokosolje

Du trenger en kakeform på 22 cm og en kakering(form) på 24, eller 20-22, 24-26....

Slik gjør du:

Kakebunn:
 Sett ovnen på 180grader, visp eggehvittene stive med en klype salt, tilsett bjerkesukker litt og litt (eller dropp det søte), rør inn malte mandler. Ha dette i en smurt (kokosolje) form som helst er 1-2 cm mindre enn den du skal bruke når du setter sammen kaken. Stek i 30 minutter.

Til dynkings væske er det bare å varme opp sitronjusen til honingen kan røres inn (30 grader).

Krem:
Ha kokosmelk i en kjele og rør inn agar-agar pulveret, kok opp og kok i minst 30 sekunder, for at agar-agar'n skal tykne som den skal.
Visp eggeplommene godt, til de blir litt lysere ha i honning og sjokoladepulver og visp godt. Hell i den varme kokosmelken mens du fortsetter å vispe.
Ha i kokosolje og rør til den er smeltet og godt blandet inn i kremen.

Slik setter du kaken sammen:

Når kakebunnen er kald (kan med fordel lages på forhånd), deles den i to.
Smør en kakering (eller bruk ringen til en springform som er litt større, men husk å snu den på hodet så den enkelt kan tas av når kaken kan serveres) med kokosolje.
Legg kakebunnen inni ringen oppå serveringsfatet.
Skjær jordbær i to og sett langs kanten.
Dynk kakebunnen eller ikke.
Ha litt av kremen i bunnen og sett jordbær tett i tett inni kaken.
Ha over krem til det dekker jordbærene.

...min kake var nå fylt til topps så jeg droppet resten...

Legg den andre kakebunnen over,
dynk med sitronvannet hvis du ikke fortrekker den litt tørr.



Smelt sjokolade med litt kokosolje og hell over,
eller hvis du ønsker den tradisjonelle avslutningen: Marsipan :-)

Sett kaken kjølig noen timer (eller over natten).

Når du skal ta av kakeringen,
varmer du den litt med en gassflamme og kokosoljen du smurte med smelter,
så er det bare å løfte ringen av og pynte med noen søte jordbær.
Jordbærene kan dyppes i sjokolade og kokos eller honning og kokos ettersom du ønsker å pynte,
noen blader med mynte eller stevia gjør seg godt,
ett lite dryss kokos og kaken er lekker og klar for både
bursdag, 17. Mai eller konfirmasjon etc.





Hvis du ikke liker eller ikke har tilgjengelig enkelte ingredienser har du mange muligheter til å bytte ut, hvis ingen er intolerant-allergisk for melkeprodukter kan du selvfølgelig bruke fløte og smør som i orginalen...

Sukker i bunnen kan droppes, kremen er det lurt å smake til,
 da det er veldig forskjellig hvor søtt vi vil ha det.

Forslag til forandringer:

bjerkesukker : kokossukker, stevia...
malte mandler: andre malte nøtter
til dynking: eplejus, appelsinjus, muscat vin, vann-honning etc.
honning: agave sirup, maple sirup, kokossukker...
kokosolje: ghee/klarnet smør, bananer, smør (kan droppes)
sjokoladetrekk: marsipanlokk, kan droppes hvis man ikke bruker kakebunnen på toppen

Husk:

-viktig at det ikke er spor i kakeformen som vil hindre den i å bli dratt opp
-At kakebunnen må være avkjølt
-Krem må også være avkjølt men ikke helt kald, da stivner den vent med å ha den på til den er ca romtemperatur og rør ofte, når den begynner å stivne må den i...

HER finner du min versjon av den orginale franske Fraisier-kaken,
full av melkeprodukter og sukker,
men fantastisk god og populær.











HER finner du min versjon uten gluten og melkeprodukter nesten identisk,
med et lag gele istedet for marsipan...



...men er du eller gjestene sjokoladefan,
bør du prøve denne sjokoladeutgaven ;-)



Vil du skrive ut oppskriften trykker du HER, 2 sider...
.


En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)