Lammebog er perfekt til 4-6 personer,
til flere tar du ett lammelår,
Jeg vet jeg sa det ikke ble noe mer her i Påsken,
men det er for stille uten dere lesere så her kommer en liten oppskrift :-)
Lammebog
1 lammebog
marinade:
1 ss timian
1 ss cumin/spisskummin
1 ts pepper
2 ts fjellsalt
2 ss eddik-kombucha
4 ss olivenolje
Bland ingrediensene til marinaden,
ha lammelåret i en pose og hell over,
snu og vend godt til alt er godt fordelt og legg den
i en skål bolle i kjøleskapet,
minst over natten...
Ta ut i romtemperatur noen timer før steking...
Legg i ildfast form med marinaden,
stikk inn ett termometer (hvis du har)
og sett i ovnen på 120 grader.
La stå i 90 minutter,
sjekk termometeret og øk temperaturen de siste 20-30 minuttene,
hvis nødvendig,
er den perfekt etter deres smak kan du bare grille toppen litt før servering.
La den få vile minst 15 minutter før du skjærer opp.
Ikke lett å skjære opp slike håpløse biter med ben i,
men ett godt tips er å holde i benet med litt tørkepapir og løfte den litt opp,
deretter skjære ned mot midten...
...fint hvis alle bitene får en del av skinnet med krydderet.
Her servert med sprøstekte spirte bønner,
men alle grønne grønnsaker passer til Lam :-)
Her ble det smørkokte rosenkål.
melkesyregjæret tomatsaus og min persilleblanding med ingefær.
Bon Appétit,
og fortsatt God påske :-)
...etter påske kommer ett par tips til bruk av rester...
Skriv ut oppskriften HER
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)