Kjempegod kake,
uten melk, mel, sukker og egg...
...og hvis du er allergisk for nøtter kan du bruke bare kokos.
Utskriftsvennelig versjon HER
Banan-Sitron Kake
Bunn:
1 dl kokosolje
2 dl malte nøtter
1 dl kokosmasse
Fyll:
2 dl kokosvann-melk
8 gram agar-agar (gelatin)
ca. 4 bananer
2 dl sitronjus
2 ss honning (valgfritt)
+ ca 22 cm kake-springform
Bland ingrediensene til bunnen for hånd eller i kjøkkenmaskin,
hvis du gjør det for hånd er det lurt å smelte kokosoljen litt.
Ha massen i kakeformen og trykk den ut til en kakebunn,
sett formen kjølig mens du lagger fyllet.
Ha kokosvannet i en kjele og rør inn agar-agar pulveret,
kok opp blandingen.
(hvis du bruker gelatin følg veiledning på pakken)
Mos bananene i maskin eller for hånd,
uten skall hehe...
Tilsett sitronsaft og honning,
mengden honning må du vurdere utifra hvor søtmunnet
de heldige er: Jeg klarer meg fint uten mens de andre måtte ha litt...
Smak til ;-)
Ha i kokosvannet mens du rører godt,
sørg for at det er godt blandet,
en kjøkkenmaskin gjør utvilsomt en god jobb...
... selvom det ikke er helt steinalderverktøy ;-)
Sett kjølig og kaken kan serveres etter noen timer,
jeg pyntet helt enkelt med litt sitronskall,
men du kan variere i det uendelige:
-kokoskrem
-gele
-blomster
-kokosmasse
Kaken til påske nederst ble laget med appelsinsaft,
pyntet med kokos og maria nøkleblom blomster dyppet i honning og kokos.
Er du allergisk for nøtter kan du bruke bare kokos i bunnen,
likeledes kan det meste byttes ut med noe annet eller
du kan blande inn smaker du liker.
-vanilje
-kanel
-ingefær
-kardemomme
-sjokolade
Superkake som ble spist med god samvittighet,
som skal uten tvil lages i flere varianter i løpet av vår og sommer,
17. Mai kaken er rettt rundt hjørnet ;-)
Bon Appétit :-)
Skriv ut oppskriften HER
.
uten melk, mel, sukker og egg...
...og hvis du er allergisk for nøtter kan du bruke bare kokos.
Utskriftsvennelig versjon HER
Banan-Sitron Kake
Bunn:
1 dl kokosolje
2 dl malte nøtter
1 dl kokosmasse
Fyll:
2 dl kokosvann-melk
8 gram agar-agar (gelatin)
ca. 4 bananer
2 dl sitronjus
2 ss honning (valgfritt)
+ ca 22 cm kake-springform
Bland ingrediensene til bunnen for hånd eller i kjøkkenmaskin,
hvis du gjør det for hånd er det lurt å smelte kokosoljen litt.
Ha massen i kakeformen og trykk den ut til en kakebunn,
sett formen kjølig mens du lagger fyllet.
Ha kokosvannet i en kjele og rør inn agar-agar pulveret,
kok opp blandingen.
(hvis du bruker gelatin følg veiledning på pakken)
Mos bananene i maskin eller for hånd,
uten skall hehe...
Tilsett sitronsaft og honning,
mengden honning må du vurdere utifra hvor søtmunnet
de heldige er: Jeg klarer meg fint uten mens de andre måtte ha litt...
Smak til ;-)
Ha i kokosvannet mens du rører godt,
sørg for at det er godt blandet,
en kjøkkenmaskin gjør utvilsomt en god jobb...
... selvom det ikke er helt steinalderverktøy ;-)
Sett kjølig og kaken kan serveres etter noen timer,
jeg pyntet helt enkelt med litt sitronskall,
men du kan variere i det uendelige:
-kokoskrem
-gele
-blomster
-kokosmasse
Kaken til påske nederst ble laget med appelsinsaft,
pyntet med kokos og maria nøkleblom blomster dyppet i honning og kokos.
Er du allergisk for nøtter kan du bruke bare kokos i bunnen,
likeledes kan det meste byttes ut med noe annet eller
du kan blande inn smaker du liker.
-vanilje
-kanel
-ingefær
-kardemomme
-sjokolade
Superkake som ble spist med god samvittighet,
som skal uten tvil lages i flere varianter i løpet av vår og sommer,
17. Mai kaken er rettt rundt hjørnet ;-)
Bon Appétit :-)
Skriv ut oppskriften HER
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Hei selv om dette er en kake, vet du at agar pulver ikke er spesielt bra å spise og hindrer opptak av næringstoffer? Ville ha satset på gelatin istedet som har mange positive helseeffekter ;-)
SvarSlettHei Anonym :-)
SlettJeg har også lest at agar-agar er sunnere da de kommer fra alger som jo ihvertfall er sunt, og at ikke all gelatin er like bra (ikke alle har BIO produkter til en hver tid).... Men skal utvilsomt forske litt mer, ser hele tiden at jo mer jeg lærer ikke bare på kostholdveilederskolen , men også fra publiserte atikler at det er utrolig mye vi ikke hvet og jo mer jeg lærer jo mindre synes jeg at jeg vet. Ikke alt som skrives er godt dokumentert heller...
Takk for kommentar :-)
etter å ha søkt på nettet på forskjellige språk og typer sider finner jeg ingenting om at agar-agar er helsefarlig...
SlettI ett franskt forum ble det samme spørsmålet stilt og med henvisning til en artikel om godteri, det viste seg at det farlige var at de ble svelget hele og papiret de var pakket inn i. Lurt å lese artikler nøye og ikke bare overskrifter.
Det er ellers viktig å være klar over at de som er allergiske for sjømat kan reagere på agar!!!
De som bruker store mengder i forbindelse med slanking kan få alvorlig diaré.
Samtidig brues den i behandling av diabetes og gulsot...
Jeg bruker gjerne gelatin, men da helst den jeg koker sev på kjøttben og fisk som jeg vet hvor kommer fra og i kaker og desserter foretrekker jeg agar ;-)
Hvis noen har link til informasjon om agar (negativ-helsefare) så er det kjempefint om dere legger igjen en kommentar her eller på facebook, pft Kanskje blir det en bloggpost en dag.
MVH Hege