14. juni 2015

Rødbetkake

Rødbeter er ikke baare røtter, de har også stilker og blader...


Formkake a la Mor Monsen...


Rødbetkake til 2

50 g smør  eller ghee
50 g brunt sukker
50 g 'mel' f.eks. lupinmel og nøttemel
1/4 ts bakepulver
1 egg
2 ss vann(kefir)
1 dl rødbetstilker i biter
1/2 dl valnøtter


Sett ovnen på 175 grader med varmluft (eller 185 uten)
Smelt smøret, 
visp egg og sukker hvitt,
rør inn mel + bakepulver, vann og smeltet smør.
Bland inn rødbet og valnøtter.
Ha i liten form (10 cm. eller 4-6 muffinsformer),
stek ca 20-30 minutter.





Serveres som den er i små biter (mektig) med en god kopp kaffe eller te :-)

Vil du forandre litt er mine forslag:
Smør: ghee eller kokosolje
Sukker: kokosblomstsukker, bjerkesukker, stevia etc.
Mel: nøttemel, havremel, kikertmel, gjerne blandinger.
Rødbet: rabarbra, eple, druer etc.
Valnøtter: andre nøtter eller kan droppes.



.
Bon Appétit :-)

.


En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



.

1 kommentar:

  1. Denne rødbetkaken ser nydelig ut! Fint at den er uten gluten!! Takk!

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)