Er det ikke eplesesong ?
...men det er ihvertfall rødbetsesong :-D
Rosa Eplemos
4 epler
to tykke skiver rødbet
1/2 dl vann
evnt honning og smakstilsetning
Skrell og skjør eler og rødbet i terninger,
rødbet mindre enn epler da de trenger mer koketid.
Kok under lokk til alt er mørt,
ha i mer vann hvis det fordamper.
...mine biter fikk ca 25 minuter...
Avkjøl og mos for hånd eller i maskin.
Nå har du en helt nøytral eplemos som du kan tilsette honning eller annen søtning hvis du ønsker eller kanel, ingefær, mynte, sitron etc. som smakstilsetning.
Jeg beholder den nøytral og skal prøve til forskjellige opskrifter og smaker.
Med ingefær og ryllik på tapasbordet:
Fermentert Dessert med honning og granskudd
.
Bon Appétit :-)
.
...men det er ihvertfall rødbetsesong :-D
Rosa Eplemos
4 epler
to tykke skiver rødbet
1/2 dl vann
evnt honning og smakstilsetning
Skrell og skjør eler og rødbet i terninger,
rødbet mindre enn epler da de trenger mer koketid.
Kok under lokk til alt er mørt,
ha i mer vann hvis det fordamper.
...mine biter fikk ca 25 minuter...
Avkjøl og mos for hånd eller i maskin.
Nå har du en helt nøytral eplemos som du kan tilsette honning eller annen søtning hvis du ønsker eller kanel, ingefær, mynte, sitron etc. som smakstilsetning.
Jeg beholder den nøytral og skal prøve til forskjellige opskrifter og smaker.
Med ingefær og ryllik på tapasbordet:
Fermentert Dessert med honning og granskudd
.
Bon Appétit :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)