Ta vare på rester og reduser avfallet !
Visste du at masse av det vi fjerner på grønnsaker kan spises ?
I butiken er det ofte alerede fjernet,
men kjøper du direkte hos bonden eller har egen grønnsakshage er det masse du kan utnytte.
Rødbetbladene er en av disse resursene og kan brukes i en masse forsjellige retter.
Pai/Terte med Rødbetblader og Spinat
1 tertebunn/butterdeig
blader fra en rødbet ca 2 dl hakket
1 dl spinat eller ugress
2 medium løk
olivenolje
2 dl (havre) fløte
4 egg
4 ss lupin
1/2 ts muskat
1/2 ts pepper
1 ts salt
Sett ovnen på 210 grader.
Vask og skjær blader i strimler.
(jeg brukte rødbet, spinat og meldestokk)
Løk hakkes.
Varm olivenolje i en stekepanne,
ha i løk og la surre to minutter,
ha i bladstrimlene og surr i 1-2 minutter til.
Ha tertebunnen eller butterdeigen i en paiform,
håper du er mindre lat en meg og lager en sunn versjon,
eller du kan også droppe den ;-)
Hvis du vil ha oppskrift på en helt vanlig butterdeig,
finner du det HER
Bland fløte, egg, 'mel' og krydder godt sammen.
Ha i løk-blader og hell blaningen i tertebunnen.
Stek i 10 minutter, sett ned varmen til ca 175 og stek i ca 20 minutter til.
(du kan også steke lenger på 175 grader eller lavere)
Stikk en kniv eller bakepinne i midten for å se om den er nok stekt,
skal komme ren ut...
Serveres med grønn salat og/eller som tilbehør til kjøtt-fisk.
Bon Appétit :-)
.
Visste du at masse av det vi fjerner på grønnsaker kan spises ?
I butiken er det ofte alerede fjernet,
men kjøper du direkte hos bonden eller har egen grønnsakshage er det masse du kan utnytte.
Rødbetbladene er en av disse resursene og kan brukes i en masse forsjellige retter.
Pai/Terte med Rødbetblader og Spinat
1 tertebunn/butterdeig
blader fra en rødbet ca 2 dl hakket
1 dl spinat eller ugress
2 medium løk
olivenolje
2 dl (havre) fløte
4 egg
4 ss lupin
1/2 ts muskat
1/2 ts pepper
1 ts salt
Sett ovnen på 210 grader.
Vask og skjær blader i strimler.
(jeg brukte rødbet, spinat og meldestokk)
Løk hakkes.
Varm olivenolje i en stekepanne,
ha i løk og la surre to minutter,
ha i bladstrimlene og surr i 1-2 minutter til.
Ha tertebunnen eller butterdeigen i en paiform,
håper du er mindre lat en meg og lager en sunn versjon,
eller du kan også droppe den ;-)
Hvis du vil ha oppskrift på en helt vanlig butterdeig,
finner du det HER
Bland fløte, egg, 'mel' og krydder godt sammen.
Ha i løk-blader og hell blaningen i tertebunnen.
Stek i 10 minutter, sett ned varmen til ca 175 og stek i ca 20 minutter til.
(du kan også steke lenger på 175 grader eller lavere)
Stikk en kniv eller bakepinne i midten for å se om den er nok stekt,
skal komme ren ut...
Serveres med grønn salat og/eller som tilbehør til kjøtt-fisk.
Bon Appétit :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Så veldig godt ut :) God søndag
SvarSlettTakk takk og god Søndag til deg også :-)
Slett-ser på bloggen din at det er masse kos !