11. juni 2015

Fermentert Brennesle og Granskudd

Inspirert av poster i melkesyregjærings-gruppen på facebook
og denne linken:
http://www.fermentista.us/blog/2015/5/20/fermented-nettle-kimchi

...ble det en krukke med granskudd, brennesle og hvitløk fra hagen.


Fermentert Brennesle og Granskudd

20 gram ekte salt

100-200 g brennesle
100-200 g granskudd
1 liten hvitløk
2 cm ingefær
1 ts hel pepper
1 ts hele korinderfrø

Slik gjør du etter å ha plukket og vasket brennesle og granskudd.
Kok opp en liter vann og avkjøl.
Rør ut saltet i vannet og legg i brennesle,
la det ligge noen timer eller natten over.
Hell vannet av (ikke kast det!) brenneslen,
legg ingrediensene lagvis i ett sylteglass (med strikk) på ca 1 liter.

Når glasset er fullt heller du på saltlaken til ca 2 cm fra kanten av glasset,
1 cm over det grønne.
Bruk en stor skje (e.l.) til å dytte ned langs sidene for å få ut alle eventuelle luftbobler.
Sett strikken på lokket og lukk igjen.

La stå i romtemperatur minst en uke,'gjerne 3...
Oppbevares i kjeller eller kjølig rom,
helst under 20 grader...





 Serveres som tilbehør til f.eks. viltstek.

Etter to uker:



Prøv da vel :-)


.


En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)