20. jan. 2015

Hjortestek med skogssmak

Hjort er ikke så ofte man ser i skogen her,
men noen av dem sniker seg nå ut på utrygg grunn og faller for en jeger...

Smakfullt og mørt kjøtt,
garantert uten industrielt for ;-)



Hjortestek med Skogssmak

Filet av hjort (eller annet vilt)
fett (fra dyret eller ghee)
1 ts salt (fjell-)
8 enerbær
2 ts tørket timian
1/2 ts pepper

Sett stekeovnen på 210 grader.

Brun steken i litt fett på sterk varme.
Legg den i en ildfast form,
og strø krydder på alle kanter.

Sett formen nederst i ovnen og stek i 15-25 minutter ettersom hvor tykk den er,
Steketemperatur er lurt,
la stå til 60 grader for 'seignant' 
og ta den ut å la vile under alu i 15 minutter,
temperaturen vil da stige minst 5 grader til.

I mellomtiden kan du godt koke ut formen med litt vann eller fløte,
 så har du en liten sjy eller saus å helle over kjøttet.

Når den er slik du liker den,
er det bare å sette seg til bords :-)





Aspargesbønner

Som tilbehør anbefaler jeg grønne bønner,
perfekt til stek og den kan nesten gjøres ferdig på forhånd,
kok i 10 minutter, hell av vannet og skyll raskt i kaldt vann,
ha i smør, hvitlløk og salt,
så er det bare å varme opp rett før servering...

-altså ikke noe ris som på bildet,
lurer forøvrig på hvor den kom fra ....




Bon Appétit :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)