27. jan. 2015

Kjøttgryte - Melkesyregjærede tomater

Kjøpt kjøtt til å koke kraft ?

Hvis du har ett par store, saftige, kjøttfulle biter så kan du først lage en fet gryte,
 og hive bena i kraftgryta etterpå ;-)


Hverdagsgryte

6 personer

ca 1  kg suppe-gryte kjøtt + evnt margben
fett fra kjøttet eller ghee
stor kvist timian
3 løk
1 kg grønnsaker som:
gulrot-stilkselleri-blomkål
3 dl melkesyregjærede tomater inkl. saft
(eller en boks hermetiserte)
1 ts salt
1/2 ts pepper

Varm fettet i en (jern)gryte,
brun kjøttbitene som du har delt opp i store biter.

Vask og skjær opp løk og grønnsaker i passe store biter,
 mens du venter på bruninga...

Deretter has de oppi sammen med tomater og saften,
tilsett eventuelt litt kraft/vann...

Kok opp og la simre minst tre timer,
har du en slow-cooker er den perfekt å sette på laveste varme i 8-10 timer,
før du går på jobb eller skogstur for eksemel ;-)

Serveres som dem er,
alt er inkludert :-)
...eventuelt kan du pynte med litt klippet persille !






HER kan du lese om melkesyregjæring av tomater.




.

Bon Appétit :)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)





.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)