Kjøpt kjøtt til å koke kraft ?
Hvis du har ett par store, saftige, kjøttfulle biter så kan du først lage en fet gryte,
og hive bena i kraftgryta etterpå ;-)
Hvis du har ett par store, saftige, kjøttfulle biter så kan du først lage en fet gryte,
og hive bena i kraftgryta etterpå ;-)
Hverdagsgryte
6 personer
ca 1 kg suppe-gryte kjøtt + evnt margben
fett fra kjøttet eller ghee
stor kvist timian
3 løk
1 kg grønnsaker som:
gulrot-stilkselleri-blomkål
3 dl melkesyregjærede tomater inkl. saft
(eller en boks hermetiserte)
1 ts salt
1/2 ts pepper
Varm fettet i en (jern)gryte,
brun kjøttbitene som du har delt opp i store biter.
Vask og skjær opp løk og grønnsaker i passe store biter,
mens du venter på bruninga...
Deretter has de oppi sammen med tomater og saften,
tilsett eventuelt litt kraft/vann...
Kok opp og la simre minst tre timer,
har du en slow-cooker er den perfekt å sette på laveste varme i 8-10 timer,
før du går på jobb eller skogstur for eksemel ;-)
Serveres som dem er,
alt er inkludert :-)
...eventuelt kan du pynte med litt klippet persille !
HER kan du lese om melkesyregjæring av tomater.
.
Bon Appétit :)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)