29. jan. 2015

Hermetisert Fiskelever

Hermetisering er ett godt alternativ til frysing,
fryseren har en tendens til å bli full hehe

Hermetisering er også en god metode for å  foredle ett produkt,
som har godt av ca 100 grader...

Fiskelever er en av disse matvarene som fint kan hermetiseres,
da den passer dårlig til steking og spises i små kvantum.



Hermetisering er såre enkelt,
men du trenger egnede glass og en litt stor kjele.

Egnede glass kan være spesielle sylteglass med gummistrikk,
eller glass du samler på fra kjøpte varer,
dog er disse ikke alltid 100 % i orden da du kan ha skadet lokket...

En gang hermetisert holder glassene lenge,
ved hermetisering av fisk og kjøtt anbefales glass på under 5 dl,
og 3 timers koketid,
dette for å være sikker på at resultatet blir bra.

Fiskelever, Hermetisert

Fiskelever
salt
(krydder)
hvitløk

Legg leveren i kaldt vann i ca 15 minutter.
Rens den deretter for hinner og årer,
det enkleste er å dra de ut med fingrene og dra 'kjøttet' av,
det gjør ingen ting om den går litt i biter.




Bland med salt og valgt krydder,
eller bare pepper,
jeg brukte en ferdig blandet salt og 5 pepper fra Matbazaren,
(link på høyresiden i bloggen, annonse)





Ha i hvitløk som du har skjært i biter,
kan droppes eller byttes ut med sitron etc.

Bruk rene glass som du gjerne må sterilisere i kokende vann eller vaske på høyeste temperatur i oppvaskmaskinen.

Legg lever i glassene,
prøv å få minst mulig luftlommer ved å stappe litt ned.
Det skal være igjen 1-2 cm til topen av glasset.






Sett på lokk,
sett glassene i kjele og fyll på romtemperert vann.
Pass på at de står tett eller fyll på med tomme glass (fylt med vann).
Sett kjelen til koking,
når den koker skrur du ned varmen litt,
det skal koke men ikke fosskoke.

La stå i 3 timer og deretter lar du kjelen stå til det er kaldt,
farlig varmt å ta ut glassene ;-)


HER kan du lese mer om hermetisering.






.

Prøv da vel ;-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)





.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)