29. des. 2013

Lutefisk med Sursøt Tomatsaus

Med 4 kg lutefisk,
ble det rom for å teste ut oppskrifter,
først vår tradisjonelle lutefisk med tilbehør,
som du finner HER.



Deretter fikk jeg fritt spillerom,
og siden den er god med saus og tåler litt smak,
falt valget på en sursøt tomatsaus med litt chili.

Lutefisk med Sursøt Tomatsaus


Stek lutefisken som vanlig,
se eventuelt HER.

Til 4-6 personer

Lag saus ved å buke:
4 dl  tomatsaus
2  løk
6 hvitløkfedd
2 ss tørket basilikum
1 ts chili
1 ts salt
1 ts pepper
1/2 dl eddik 
1/2 dl sukker


Skjær løk fint og press hvitløken, surr dette i litt smør til det er blankt, 
ha i tomatsaus og krydder,
la koke 10 minutter før du tilsetter eddik og sukker.
Kok 5 minutter til og sausen er klar.

Har du ikke tomatsaus kan du bruke hermetiske som du kjører til en jevn masse i hurtigmikser.

Server med grønne grønnsaker,
 her ble det grønne bønner men bruk gjerne rosenkål, brokkoli, erter etc.


Prøv noe nytt da vel ;-)


Tusen takk for god service til
Ecco Fisk og Delikatesse 
i Lillesand :-)


En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
 -alle nye innlegg blir satt opp der...

I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)