Nå er vi mest opptatt av juleforberedelser,
hva er da bedre enn en ferdig planlagt ukesmeny med litt inspirasjon av Jul ;-)
Mandag er handledag og dagen for fersk fisk her i huset.
Jeg anbefaler Ørret med eplesaus,
mens det enda finnes norske epler i butikken eller i kjelleren.
Som tilbehør passer det med f.eks. blomkål til en ellers fargerik fisk.
Tirsdag er det enkelt på kjøkkenet med en rask,
men veldig god soppsuppe,
kanskje du har vært i skogen i løpet av høsten ?
Onsdag er minihelg midt i uken, hos oss har ungene bare halv dag.
Litt ekstra stas på middagen er det da tid til,
og hvilke unger vil vel ikke på McDo eller aller helst KFC...
...mine kommer nok ikke dit men vi gjør gjerne ett forsøk på egen kjøkkenbenk ;-)
-servert med grønne bønner eller råstekte potetbåter og andre grønnsaker...
Torsdag er det tid for mer fisk,
man skal passe på å få i seg nok omega 3 og makrell er en av de fete fiskene som bidrar med nettopp det :-)
Litt forandring på'n og servert med tomatsaus og brokkoli.
Fredag er det tid for en god Biff, i oppskriften er det brukt hestebiff, men det kan selvfølgelig brukes både okse eller viltkjøtt... Biff med Roquefortsaus og Grønne bønner eller ratatouille.
...inneholder gode franske råd om biffsteking...
Lørdag er det tid til litt ekstra, ikke nødvendigvis i tid på kjøkkenet men litt ekstra kos :-)
Hos oss er definitivt Italiensk Pizza det koseligste vi kan gjøre til middag.
Her er en variant med Hvit urtesaus og Laks, med valgfritt høstekstra: eple, fiken, druer...
...anbefaler å lage dessertutgavene som dessert :-)
Søndag er en fin dag å bruke på kjøkkenet med familien,
og hvis du har kjøpt inn en 'halv gris' til jul og laget masse julepølse, medisterdeig etc.
Da sitter du med en masse unyttige ben, men helt unyttige er de ikke for de gir god kraft og det sitter altid igjen kjøtt på beina, derfor foreslår jeg en Svinesuppe med smak av Jul:
Uken dessert:
Man kan ikke få for mye epler, særlig ikke på høsten,
'an apple a day, keeps the doctor away'
jeg forslår derfor en rask og enkel epledessert som du kan servere hver dag hele uken om du vil, med iskrem/creme fraiche/yoghurt...
Ukens bakst:
Siden det nærmer seg jul og enten du har masse tid til over for julebakst eller du har lite tid er dette en grei måte og enten tyvstarte julen litt eller klare å få til 7 slag, selv med bare en for eller ettermiddag til rådighet ;-)
Ukens Kake:
Må bli min sukkerfrie utgave av Suksesskake, min favorittkake og på denne måten er den både sukkerfri og glutenfri, ikke så dumt innimellom den tradisjonelle julekakesesongen som nærmer seg ;-)
Ha en flott uke :-)
En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
www.facebook.com/GodtogSunt
-alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)
Fin meny! Enkelt å sjonglere med rester eller ting som tar opp plass i kjøleskap eller fryser.
SvarSlettSkal gjøre mitt beste for å komme med en ny til Søndag så har du neste uke ferdig også ;-)
Slett...og det å kunne sjonglere med de ingrediensene du allerede har er absoulutt viktig , ikke sløs med maten ;-)