Tilbehør til festmiddag :
mat som kan forberedes i god tid og passer seg selv ;-)
Enkel potetgrateng,
hvor du slipper å lage saus først,
glutenfri ettersom valg av mel...
Potetgrateng
4-6 personer
8-10 mellomstore poteter
2 ss maismel (potetmel-hvetemel)
4 dl viking melk
1 løk
4 hvitløkfedd
salt, pepper og muskatt-nøtt etter smak
smør til formen
(eventuelt litt ost)
Sett ovnen på 200 grader varmluft (210 uten).
Vask og skrell potetene som du så skjærer i skiver.
Ha de i en bolle og ha melet over, rør godt.
Ha vikingmelk i en bolle.
Skjær løk og hvitløk i små biter og ha i.
Tilsett krydder etter smak, f.eks 1/2 ts av hver.
(mindre muskatt-nøtt hvis du rasper den selv, dvs 'fersk')
Bland godt.
Smør en ildfast form godt,
hell i poteter med røre.
Sett i ovnen ca 45 min,
du kan stikke i potetene for å sjekke om den er ferdig.
Hvis du har ost liggende er det kjempegodt strødd på toppen ;-)
Bon Appétit :-)
Hvis du ikke har viking melk,
kan du også bruke vanlig fløte,
hvis du bruker melk ha i litt ekstra mel
eller ett par egg.
En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
www.facebook.com/GodtogSunt
-alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)