30. des. 2013

Rask og Enkel Foie Gras

Er du så heldig å få tak i en hel fersk foie gras,
fra frittgående gås eller and,
er gode oppskrifter på tilberedning godt og ha.



 Foie gras kan serveres nystekt og varm eller som paté.
En paté kan lages uten koking, med halv koking eller hel koking.

I fjor fikk dere oppskrift på foie gras uten koking,
den kan dere se HER.

I år prøvde jeg en halvkokt utgave,
som ble godt likt og veldig vellykket.

Andelever,  Foie gras mi cuit.


Ingredienser:
ca 500 g ande- gåse lever
1/2 - 1 ts salt
1/2 ts finmalt pepper
2 ss sherry (eller cognac)

Du trenger:
 plastfolie
aluminiumsfolie
kjele 
termometer

Slik gjør du:
Rens foie gras ved å dra av hinner og trekke ut årer med en skarp kniv,
det er helt normalt at den går litt opp i biter.

Ta et stort stykke plasfolie (som tåler varme),
legg leverbitene på midten.
Strø over salt, pepper og sherry.
+ eventuelt andre smakstilsetninger du ønsker.


Press bitene sammen til en pølse ved hjelp av plasten,
 den skal være ca 6 cm i diameter.
Rull den stramt inn i plastfolien.
Rull deretter pølsa inn i aluminiumsfolie.
Til slutt ett nytt lag med plastfolie.


Varm opp vann ( ca 10 cm) i en stor kjele til 70 grader.
Ved 70 grader slippes foie gras pølsa i vannet.
vannet skal holde mellom 60-70 grader,
sjekk med temperaturmåler 'hele tiden' og varm opp til 70 hver gang det synker under 64...

Total varmetid er 18 minutter.





Etter endt tid tas pølsa over i  kaldt vann,
avkjøl helt og la hvile i kjøleskap i minst 12 timer,
men den tåler noen dager ;-)

Perfekt på toast til nyttårsapperitiffen eller tapas :-)





En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook : 
 www.facebook.com/GodtogSunt 
-alle nye innlegg blir satt opp der...
 I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)