Vil du imponere med en orginal dessert er det morsomt med en sjokoladekurv,
mye enklere å lage enn man skulle tro.
Du kan lage små porsjonsformer eller en stor.
Etter å ha laget sjokoladekuler,
(oppskrift HER)
var det igjen sjokolade,
nøtterester og kokosrester ble blandet inn.
Uten rester gjør du slik:
SJOKOLADEKURV
SJOKOLADEKURV
200 g sjokolade (mørk-lys)
50 g smør-kokosolje
Brekk sjokoladen i små biter og ha i en bolle.
Smelt smøret og hell det over sjokoladen.
Dekk til og la stå i 5 minutter før du rører ti du har en glatt og jevn sjokolade.
Dekket en skål med plastfolie,
hell sjokoladen i skålen rundt kantene så det renner nedover,
bruk en skje eller slikkepott til å fordele jevnt.
Sett i kjøleskapet så den stivner og løsne forsiktig plasten,
skålen er klar :-)
-det er lurt og oppbevare den kaldt og fylle rett før servering.
Her ble det fylt med frukt og servert vaniljesaus til.
Vaniljesausen ble laget uten sukker slik:
Vaniljesaus:
1/2 liter melk
1 vaniljestang
2 egg
100 g agavesirup
100 g agavesirup
20 gram maizenna mel (2 ss)
Kok opp melken, med vaniljestangen, den skal koke.
Pisk sammen egg+eggeplommer og sirup,
når det er godt blandet og skummer vispes maizenna inn.
Hell melken sakte i eggeblandingen mens du visper.
Blandingen has tilbake i kjelen og kokes opp under stadig omrøring,
den skal bli veldig tykk men ikke koke, maks 80 grader.
Avkjøles.
Avkjøles.
En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på
Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)