7. des. 2013

Sjokoladebolle med Frukt

 Vil du imponere med en orginal dessert er det morsomt med en sjokoladekurv,
mye enklere å lage enn man skulle tro.



Du kan lage små porsjonsformer eller en stor.

Etter å ha laget sjokoladekuler,
(oppskrift HER)
var det igjen sjokolade,
nøtterester og kokosrester ble blandet inn.

Uten rester gjør du slik:

SJOKOLADEKURV

200 g sjokolade (mørk-lys)
50 g smør-kokosolje

Brekk sjokoladen i små biter og ha i en bolle.
Smelt smøret og hell det over sjokoladen.
Dekk til og la stå i 5 minutter før du rører ti du har en glatt og jevn sjokolade.

Dekket en skål med plastfolie,
 hell sjokoladen i skålen rundt kantene så det renner nedover, 
bruk en skje eller slikkepott til å fordele jevnt.

Sett i kjøleskapet så den stivner og løsne forsiktig plasten,
skålen er klar :-)





 -det er lurt og oppbevare den kaldt og fylle rett før servering.

Her ble det fylt med frukt og servert vaniljesaus til.

Vaniljesausen ble laget uten sukker slik:

Vaniljesaus:

1/2 liter melk
1 vaniljestang
2 egg
100 g agavesirup
20 gram maizenna mel (2 ss)
 
Kok opp melken, med vaniljestangen, den skal koke.
Pisk sammen egg+eggeplommer og sirup, 
når det er godt blandet og skummer vispes maizenna inn. 
Hell melken sakte i eggeblandingen mens du visper.
 Blandingen has tilbake i kjelen og kokes opp under stadig omrøring, 
den skal bli veldig tykk men ikke koke, maks 80 grader.
Avkjøles.









En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
 -alle nye innlegg blir satt opp der...

I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)