9. des. 2013

Sukkerfri Hjemmelaget Marsipan

Ved å bytte ut sukker med agavesirup har du marsipan med en identisk smak.
Siden agave ikke gir blodsukkerøkning kan også de med diabetes spise litt marsipan,
husk og sjekk at informasjonen stemmer!!!
  (hvor mye hvet jeg ikke, ren agavesirup har en GI på omtrent 5).

Ved bruk agavesirup bruker man halv mengde i forhold til sukkeret, f.eks:





Sukkerfri Marsipan


500 g mandler
250 g agavesirup

Blandes sammen,
 hvis den er for tørr kan du tilsette litt eggehvitte (men ikke en hel), 
til du får riktig konsistens.

Trill til en pølse eller kule og sett kjølig.
 Marsipanen er kanskje litt mer klissete,
 men ikke vanskelig å jobbe med,
Hvis du vil kjevle den ut bruk f.eks. mandelmel.




Her ble det trillet kuler,
som igjen ble dyppet i sjokolade.

NB: Kjøpt kokesjokolade inneholder sukker,
men det er fullt mulig å lage sjokoladetrekk uten,
jeg har ikke testet enda: kommer til uken
i mellomtiden sjekk f.eks denne siden:
Melissa i Spania

Sjokoladetrekk

 100 g sjokolade 
 25 g smør

- smelt smøret
- ha i sjokoladebiter 
- sett på lokk
- la stå 5 minutter
- rør til du har en jevn sjokolademasse

Dypp en og en marsipankule og sett på ett brett trekt med plastfolie.
Strø med malte mandler eller annen pynt, hvis du ønsker det...
Sett kjølig til sjokoladen er stivnet.
Kan godt legges i små konfektformer.






Nytes ;-)



En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
www.facebook.com/GodtogSunt
 -alle nye innlegg blir satt opp der...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)