Portulakk er en vill, verdifuull grønnsak
eller ugress om du vil ;-)
Som du kan lese om HER inneholder den en mengde godsaker.
I gamle dager ble den dyrket som grønnsak,
og er du så heldig å ha den i hagen eller i nærheten,
Bruk den !
Denne gangen ble det kjøttrester stekt med litt løk og paprika.
For å ikke miste de nyttige vitaminer og mineralene i portulakken skal de enten spises rå eller kun varmebehandles i 45 sekunder. Skjær portylakken i små biter og tilsett panneretten rett før servering, rør rundt og når alt er varmt kan du servere.
Til lunsj er det her alltid egg i en eller annen form,
nå i sommersesongen hvor portulakken er på topp passer det ypperlig med portulett ;-)
Portulakk i omelett....
Bruk en neve portulakk og to egg per person.
Rør sammen eggene og stek de nesten faste før du har i portulakken.
Rør inn portulakken, legg på lokk og la stå ca ett minutt til den er stekt nok.
Du må gjerne ha i bacon, løk, paprika.....
Brukes også i supper og stuinger,
oppskrifter kommer ;-)
Forøvrig kan portulakk fryses til bruk om vinteren.
Hei, det er en herlig liten grønnsak. Spretten og rask til å gro. Fra gammelt av ble den sursyltet i Norge. Noen som vet noe mer og om hvor vi får tak i den?
SvarSlettDa skal jeg sjekke litt om sursylting ;-)
SlettHåper det kommer noen tilbakemeldinger om hvor den finnes :-)