28. aug. 2013

Portulakk i stekepanna

Portulakk er en vill, verdifuull grønnsak
 eller ugress om du vil ;-)


Som du kan lese om HER inneholder den en mengde godsaker.


I gamle dager ble den dyrket som grønnsak, 
og er du så heldig å ha den i hagen eller i nærheten,
Bruk den !

Denne gangen ble det kjøttrester stekt med litt løk og paprika.
For å ikke miste de nyttige vitaminer og mineralene i portulakken skal de enten spises rå eller kun varmebehandles i 45 sekunder. Skjær portylakken i små biter og tilsett panneretten rett før servering, rør rundt og når alt er varmt kan du servere.


Til lunsj er det her alltid egg i en eller annen form,
nå i sommersesongen hvor portulakken er på topp passer det ypperlig med portulett ;-)

Portulakk i omelett....



Bruk en neve portulakk og to egg per person.
Rør sammen eggene og stek de nesten faste før du har i portulakken.
Rør inn portulakken, legg på lokk og la stå ca ett minutt til den er stekt nok.

Du må gjerne ha i bacon, løk, paprika.....

 Brukes også i supper og stuinger,
oppskrifter kommer ;-)

Forøvrig kan portulakk fryses til bruk om vinteren.

Bruk ugresset da vel ;-)


2 kommentarer:

  1. Hei, det er en herlig liten grønnsak. Spretten og rask til å gro. Fra gammelt av ble den sursyltet i Norge. Noen som vet noe mer og om hvor vi får tak i den?

    SvarSlett
    Svar
    1. Da skal jeg sjekke litt om sursylting ;-)

      Håper det kommer noen tilbakemeldinger om hvor den finnes :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)