Favoritt fra barndommen på fiskefronten var fisk med agurksalat.
Torsk eller laks ble trukket og servert med smørsaus, poteter og agurksalat.
Her hvor jeg bor nå er det litt merkelig å spise salaten til den varme delen av middagen,
men det gikk det og ;-)
Agurksalat
4-5 personer
1 hel agurk
3 ss eddik (gjerne estragoneddik)
6 ss olivenolje
1 ss sukker - agavesirup
en bunt gressløk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Blan eddik, sukker/agavesirup og olje i en bolle,
klipp gressløken og tilsett, tilsett salt og pepper.
Skjær agurken i skiver og ha i bollen.
Bland godt og la stå kjølig til servering.
-hvis du synes det er litt lite dresing kan du selvfølgelig lage litt mer.
Den norske glade laksen ;-)
Ble helt enkelt brunet i en stekepanne med litt smør.
Litt salt og pepper has på når den er ferdigstekt.
Som tilbehør ble det her litt stekte portulakk og 'verdens beste potetsalat',
-i mangel av kapers eller sylteagurk brukte jeg blomkarse -frøkapsler-
Oppskrift HER
Samt urter og hvitløk blandet i litt creme fraiche.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)