26. aug. 2013

Laks med Agurksalat

Favoritt fra barndommen på fiskefronten var fisk med agurksalat.
Torsk eller laks ble trukket og servert med smørsaus, poteter og agurksalat.



Her hvor jeg bor nå er det litt merkelig å spise salaten til den varme delen av middagen,
men det gikk det og ;-)


Agurksalat


4-5 personer

1 hel agurk
3 ss eddik (gjerne estragoneddik)
6 ss olivenolje
1 ss sukker - agavesirup
en bunt gressløk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Blan eddik, sukker/agavesirup og olje i en bolle, 
klipp gressløken og tilsett, tilsett salt og pepper.
Skjær agurken i skiver og ha i bollen.
Bland godt og la stå kjølig til servering.
-hvis du synes det er litt lite dresing kan du selvfølgelig lage litt mer.



Den norske glade laksen ;-)


Ble helt enkelt brunet i en stekepanne med litt smør.
Litt salt og pepper has på når den er ferdigstekt.


Som tilbehør ble det her litt stekte portulakk og 'verdens beste potetsalat', 
-i mangel av kapers eller sylteagurk brukte jeg blomkarse -frøkapsler-
Oppskrift HER

Samt urter og hvitløk blandet i litt creme fraiche.




Bon Appétit !




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)