17. aug. 2013

Solbæreddik

 Hjemmelaget eddik er en lang prosess, nesten som surdeig.
Det står på listen over ting jeg  vil lære - prøve, men det blir ikke med en gang.

Derimot kan man kjøpe eddik og smaksette den etter eget ønske.

Husker fra jeg var liten at vi alltid hadde en flaske med kryddereddik i skapet,
som jeg bukte i agurksalaten.


Eddiken man bruker til dette bør være relativt nøytral på smak (og farge),
den mest populære er en hvitvinseddik, men du kan også bruke eplesidereddik.

Ha det du vil buke som smak i en ren og sterilisert flaske (glass-plast) med plastlokk.
Glassflasker har jo metallkork, så jeg hadde en plastfilm under korken.
Eddik kan reagere med metaller og vi vil ikke ha metall i eddiken vår.



Solbær Eddik


Du trenger:

solbær
eddik
flaske


Fyll solbær på en flaske ca 2/3 full.
Fyll opp med eddik.
La stå i minst 1 uke før du begynner å bruke den.





Oppbevares på ett tørt og mørkt sted i opptil ett år.

Brukes i dressinger, marinader...

Ypperlige som gaver ;-)

Les mer om solbær og dens (medesinsk) bruk  av både blader og bær HER


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)