26. aug. 2013

Urtesaus til grillmat og fisk

Enkel og god saus eller dipp, med masse herlige urter.

 Passer til alt fra grønnsaker til kjøtt og fisk,
allsidig med andre ord...




Urtesaus - Urtedipp


1 boks  creme fraiche, matyoughurt eller rømme.
Friske urter1 løk
1-2 hvitløksbåter
Pepper og Salt




Jeg bruker mye urter,
 lik mengde klipte urter som creme fraiche,
men litt mindre går også bra ;-)

 Skjær løk i små biter og press hvitløken
Alt blandes og smakes til med salt og pepper,
men la det bli igjen litt til de andre da ;-)




Blir aller best om den får stå noen timer før bruk,
kan også oppbevares noen dager i kjøleskapet,
men husk at den kan ikke oppbevares noe lenger enn en åpnet boks med creme fraiche etc.


-serveres ved siden av kjøtt, fisk eller grønnsaker...
 -som dipp til oppskjørte grønnsaker og andre godbiter...
-som dipp til chips...
-som tilbehør til skalldyr...




Perfekt til grillfesten eller fisketapasen, se HER...




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)