19. aug. 2013

Kokosis

Solbærgrøt kom plutslig på dessertmenyen i kveld, 
og da passet det godt med hjemmelaget kokosis...



Kokosis


4 eggehvitter
2 1/2 dl kokosmelk
saft og skall av en sitron
1 ss stevia
1/2 dl brunt sukker
1-2 dl kokosmasse

Smelt sukkeret i sitronsaften (med revet skall) og bland med kokosmelken. 




Pisk eggehvittene og tilsett stevia under piskingen.
Rør forsiktig inn de andre ingrediensene.



(jeg rørte inn litt for raskt og fikk defor en mindre fluffy is, smaken er den samme)

Lag ferdig i ismaskin, eller frys ned i passende beholdere: yoghurtbeger, isboks...
Husk og røre etter 30 minutter og eventuelt etter en time hvis det er en stor boks.

Isen er melkefri og glutenfri, 
sukkeret må gjerne sløyfes eller byttes ut med agavesirup eller annet søtningsstoff. 

Serveres med f.eks. Solbærgrøt, eller restene (som her) etter saftkokingen




Bon Appétit !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)