4. aug. 2013

Glutenfrie Cookies med Nøtter og Stevia

Kjempegode  Kjeks - Cookies uten gluten og hvitt sukker.

Såkalt sunt ;-)
-og ihvertfall kjempegode :-)



Det var Vanessa, eldstejenta, som fikk dilla på cookies i våres.
Hun fant en klassisk oppskrift på nettet, 
som ga veldig gode kjeks, 
men jeg liker jo og forandre litt ;-)
Prøver å lage det meste glutenfritt og med redusert sukkerinnhold eller sukkerfritt.

Vi lagde derfor en prøveutgave med nøtter istedetfor mel,
og stevia + brunt sukker istedetfor hvitt sukker.




I første forsøk hadde vi ett godt utvalg av nøtter som vi ristet i stekepanna,
god idee ;-)



De siste ukene har det vært for varmt til å lage kjeks,
men i dag med litt skydekke og bare 29 grader i skyggen så 
klarte jeg ikke å motstå de bedende øynene til Chantelle som ville lage cookies.
-okay da, men sukkerfrie nøttekjeks !
...og denne gangen må vi skrive ned hva vi gjør ;-)

-vi gikk for en oppskrift med egg i motsetning til søster Vanessa :-)

Basert på min egne sjokoladekjeks og tilpasset den til glutenfri.

Nøttekjeks - Cookies med Hasselnøtter

125 gram Smør
20 gram stevia - pulver
1/2 dl brunt sukker
100 gram havremel 
150 gram malte mandler
2 egg

60 gram hasselnøtter
noen blader stevia

Smør, stevia, havremel og malte mandler blandes sammen (bruk gjerne kjøkkenmaskin).


Ha i ett og ett egg (mens maskinen går, eller bland godt imellom) og bland godt.
Klipp opp steviabladene og tilsett sammen med hasselnøttene 
( som du gjerne må riste litt i en tørr stekepanne) hvis du bruker kj.maskin,

.
stopp maskinen før de blir helt knust, eller hakk de opp for hånd og bland de inn.
Deigen er nå tykk men ikke tørr.

Sett topper på en stekeplate med to skjeer, klem de litt ned...
-eventuelt kan du kjevle de ut med mel og stikke ut former...



Deigen er passe til 20 kjeks, 
men du kan selvfølgelig 40 små eller 10 store osv. ;-)

Stekes på 200 grader i 9-10 minutter.

Nytes med måte og en god kopp kaffe som sunn frokost eller en snacks...

-Hvis du ikke har havremel kan du bruke for eksempel bokhvete eller mer malte nøtter...
-For min egen del kunne jeg kuttet ut brunt sukker og også stevia...
-Stevia kan eventuelt byttes ut med honning - agavesirup etc.
-Alle typer nøtter kan brukes...



Bon Appétit !

- og de var nok kjempegode for allerede til frokost neste dag var det helt tomt :-0

.


En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)


I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)