25. aug. 2013

Villsvin koteletter med Solbærsjy

Solbærsaft kan bukes til mer enn toddy og gele,
fantastisk god som saus til vilt og and...
Villsvin kommer det ofte inn på benken i jaktsesongen som er fra 15 August til 30 Februar...
Som dere da skjønner blir det litt villsvinkjøtt i løpet av året,
 og fra alle deler på grisen, 
kjøttet har forøvrig ingenting med grisekjøtt å gjøre,
nærmeste likhet i Norge er vel elgkjøtt...

Men ser du et villsvin er det bare å ta det med inn på kjøkkenet,
kan jaktes hele året i Norge ;-)



Et ribbestykke kan stekes helt for, så å bli skjært opp i koteletter...


Strø på timian, paorika og litt pepper, har du einerbær så sleng dem med ;-)
Ha over litt olivenolje...
Legg i ildfast form...
Stek i ovnen på ca 200 grader, ca 45 minutter. 
Hell over en flaske  øl eller litt vann for å få litt stekesjy.





Øs sjyen over kjøttet et par ganger under steking,

eller legg over folie når overflaten har fått litt stekeskorpe,
eller stek i stekepose...





Når kjøttet er ferdig stekt, koker du opp litt solbærsaft med stekesjyen.


-hvis saften er søt tilsetter du ikke noe, er det råsaft tilsetter du litt søtt, f.eks. agavesirup...






Skjær ribben i koteletter og hell sjyen over ved servering...


Her bakte vi noen snåle gamle små gresskartyper i ovnen samtidig, 
litt kjedelige farger men artig med litt variasjon i tilbehøret...


Bon Appétit :-)



Ikke glem å si Hei på Facebook HER,
og har du en facebookside så får du selvfølgelig en liker tilbake ;-)

1 kommentar:

...til stor glede for bloggforfatteren :-)