23. aug. 2013

Enkel Bringbæris med Pistasjnøtter



For å lage en fantastisk is så trenger man ikke en super komplisert oppskrift, 
som regel så får jeg dårlig tid og  dropper koking av melk og visping av egg..


Bringbær-is med pistasjnøtter har lenge surret rundt i hodet mitt, 
her er hvordan jeg gjorde det: helt enkelt og kjempegod ;-)


Enkel Bringbæris med Pistasjnøtter


5 dl creme fraiche - kokosmelk - youghurt
500 g frosne bringbær
60 gram pistasjenøtter
(brunt sukker - agavesirup)

 

Bland bringbær, sukker og melkeprodukt i en kjøkkenmaskin,








 
Hvis bringbæra er frossen har du nå en tykk iskrem :-P
Bland inn hakkede nøtter.






Du kan nå spise/servere den med en gang eller ha den i en boks og fyse den ned.





Hvis du brukte ferske bær må du fryse ned og røre etter 30 minutter og igjen etter 30 minutter.
Hvor lang tid den må stå i fryseren kommer ann på hvor store former du fryser den ned i,
og hvor hard du vil ha den.

Hjemmelaget iskrem blir veldig stivfrosset,
 så det er lurt og ta den ut ca 1/2 time før desserten serveres.

Et annet tips er å ha litt plastfolie i formen før du heller i iskremen, 
så er det lett å ta den ut ;-)





Her med glutenfri pistasj-formkake,
laget av misslykket brøddeig ;-)


 Bon Appétit !


PS: smaker godt også i dårlig vær ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)